Ako vam je trotoar ispred kuće ovakav, dužni ste da očistite sneg: U suprotnom plaćate kaznu (FOTO)

Odlukom o komunalnom redu u Beogradu svi su dužni da očiste prostor ispred svojih ulaza u zgradu, kućnih prilaza, lokala...

  • 15

Sneg neprestano pada 30 sati, tako da građani pored dubokih čizmi i zimske opreme na putu do posla, automobila ili prodavnice, moraju da se late i lopate!

Prestanak padavina očekuje se u podne: U celoj Srbiji saobraćaj otežan, na ulicama Beograda 1.600 radnika čisti sneg koji pada već 30 sati (VIDEO)

Naime, Odlukom o komunalnom redu u Beogradu svi su dužni da od snega očiste prostor ispred svojih ulaza u zgradu, kućnih prilaza, lokala...

Lenji vozači mogu da budu kažnjeni i sa 15.000 dinara čim bude pao sneg u nedelju!

U suprotnom, ko to ne uradi, može da očekuje paprenu kaznu!

Za fizička lica ona iznosi 5.000 dinara, dok pravna lica koja ne uklone sneg, led ili ledenice sa krovova mogu da iskeširaju do 50.000 dinara.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Primenu ove odluke kontroliše komunalna policija pa bi građani trebalo da paze da prilikom čiščenja snega ne ometaju vozače i pešake i zatrpavaju slivnike.

- Za uklanjanje snega i leda sa trotoara širine do pet metara, koji se nalaze ispred zgrade, poslovnog objekta, neizgrađenog građevinskog zemljišta, prilazne staze odgovorna su lica koja koriste nepokretnosti - navodi se u Odluci o komunalnom redu u Beogradu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Oni koji se late lopate trebalo bi da tokom čišćenja ne ometatju vozače, pešake i nadležne službe kojima je zadatak da čiste autobuska stajališta, pešačke prelaze i saobraćajnice.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lidija

    27. februar 2018 | 11:01

    A ko placa građanima sto nisu ocisceni putevi koje treba drzava da čisti? Pojeo vuk magarca , nikom nista kada zataji drzava , a narod za sve neizvršeno ,kazne i kamate placa ......

  • kruuki

    27. februar 2018 | 10:51

    A da li ce Beograd put platiti kaznu za neociscene puteve i kolika je kazna za to? Palo jedva 15cm snega i opsti haos i kolaps u gradu...

  • ...

    27. februar 2018 | 09:42

    Kako puteve NIKO ne čisti, vozači su dužni da po zakonu "prilagode brzinu, a ako na kolovozu ima snega da na točkovima imaju lance", a pri registraciji uredno plaćaju izmddju ostalig i održavanje puteva,zašto onda i pešaci nisu u onavezi da imaju cipele sa klinovima dok se kreću po snegom prekrivenom trotoaru, ili još bolje, neka puze, tako em neće pasti, em im lakše da shvate...??!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA