• 2

Opština Voždovac poziva VK Partizan da poštuje odluku suda

VK "Partizan" nikada nije bio vlasnik Sportskog centra na Banjici, kao ni opština Savski venac čiji je Izvršni odbor pre 25 godina državnu imovinu nezakonito dodelio ovom vaterpolo klubu

 • 2

Opština Voždovac poziva rukovodstvo Vaterpolo kluba "Partizan" da poštuje pravosnažnu presudu Apelacionog suda u Beogradu kojom se potvrđuje pravo korišćenja opštine Voždovac nad Sportskim centrom na Banjici, zbog čega je Grad kao vlasnik doneo rešenje kojim se pravo korišćenja na objektima ovog sportskog centra prenosi na Ustanovu sportski centar "Voždovac", čiji je osnivač Gradska opština Voždovac.

Savić sa Šoštarom: Vaterpolisti Partizana će nesmetano trenirati na Banjici

- Rukovodstvo VK „Partizan“ bi trebalo da prestane da obmanjuje javnost da je reč o gašenju kluba i predaji ključeva prostorija sportskog centra. PodVK "Partizan" nikada nije bio vlasnik Sportskog centra na Banjici, kao ni opština Savski venac čiji je Izvršni odbor pre 25 godina državnu imovinu nezakonito dodelio ovom vaterpolo klubusećamo ih još jednom da je reč o pravosnažnoj presudi Apelacionog suda, koja se ne može pobijati ni jednim redovnim ni vanrednim pravnim lekom, odnosno ne postoji mogućnost podnošenja bilo kakve žalbe ili revizije. Angažovanje pet advokatskih kancelarija od strane rukovodstva Vaterpolo kluba neće promeniti tu činjenicu. Zato ih još jednom molim da prestanu da se kriju iza trofeja i pokažu da i za njih, kao i za sve druge, važe odluke institucija ove države - izjavio je danas predsednik Opštine Aleksandar Savić.

VK "Partizan" nikada nije bio vlasnik Sportskog centra na Banjici, kao ni opština Savski venac čiji je Izvršni odbor pre 25 godina državnu imovinu nezakonito dodelio ovom vaterpolo klubu. Zbog toga VK "Partizan" nikad nije bio vlasnik, niti je vlasnik Sportskog centar na Banjici, inače bi kao takav bio upisan u katastar nepokretnosti.

Foto: Promo

Jedina opština koja je ikada bila upisana u katastar nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda (RGZ ) kao korisnik sportskog centra na Banjici je Gradska opština Voždovac, što se može veoma lako proveriti, istakao je Savić. Predsednik Upravnog odbora Aleksandar Šoštar je više puta i sam rekao da bazeni na Banjici "formalno pravno" nisu vlasništvo Partizana, jer se vodi spor sa opštinom Voždovac.

Savić je dodao da je razočaran neodgovornim ponašanjem rukovodstva VK "Partizan" koje ne prihvata sudsku odluku, a ni odluku Grada Beograda kao vlasnika, a sada izgleda ni odluku Opštine da pomogne klubu tako što će finansirati sve treninge, utakmice i vaterpolo školu. Prema njegovim rečima, to stvara sumnju da nisu u pitanju interesi sporta, već neki drugi.

U slučaju da rukovodstvo VK "Partizan" na bude poštovalo pravosnažnu sudsku presudu, Opština će biti prinuđena da pokrene tužbu za iseljenje i naknadu štete. Molimo rukovodstvo "VK Partizan" da poštuje institucije ove zemlje i da neistinitim informacijama prestane da nanosi štetu klubu i sportistima, a posebno opštini Voždovac koja na sve načine želi da pomogne.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • milos

  5. april 2018 | 08:01

  I ovo ce se lane zvati..suvise ste vi mali da bi srusili giganta kakav je Partizan !

  4
  2

  Podelite komentar

 • Zekara

  5. april 2018 | 03:26

  Sad ce uskoro i stadion vojske da vrate, popularni jna, mislim odluka je vec doneta, pravosnazna, ali se gospoda zalila strazburu :)))))

  2
  2

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok