Đilas revizora zove na pravni duel

Gradonačelnik Beograda odbacio tvrdnje Državne revizorske institucije da Grad krši zakon

  • 0

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas odbacio je tvrdnje Državne revizorske institucije da Grad krši zakon i pozvao revizora da na okruglom stolu uporede stavove.

U autorskom tekstu, koji prenosi sutrašnja "Politika", Đilas podseća da je Grad Beograd i ranije imao revizore, koji nisu bili državni, ali su bili stručni koliko i državna revizija i da nije bilo kršenje procedura i zakona, na koje je ukazala DRI u svom izveštaju.

- Što se tiče pravnog tima revizora, treba svi da budemo svesni i da Beograd ima svoj pravni tim i da mi nećemo sedeti skrštenih ruku - naveo je gradonačelnik.

Revizor može da podnese prijavu ukoliko smatra da neko nešto ne radi po zakonu ili odbija da sprovede njegovu preporuku, poručio je Đilas, reagujući na upozorenje DRI da će podneti prekršajne prijeve ukoliko ne budu poštovane njihove preporuke, posle revizije poslovanja Grada Beograda u 2010. godini.

U pozivu na okrugli sto upućen DRI-u, Đilas je predložio dve teme: da li je izveštaj DRI sačinjen na osnovu zakona iz 2001. ili 2010. godine i da li su tačni navodi revizore o prihodima Grada na osnovu komunalne takse za parkiranje motornih vozila i najavio da će predstavnici Grada Beograda izneti stav suprotan stavu revizora.

(Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA