Društvenim mrežama kruži Todorova slika, koji je prvi u svetu, a niko o njemu ne priča: On je samo jedan od 10 takve dece iz Srbije

Svi su oni pobednici!

  • 23
Foto: privatna arhiva

Društvenim mrežama ovih dana kruži slika maturanta Pete beogradske gimnazije Todora Cvetanovića, koji je nedavno osvojio zlatnu medalju na svetskom takmičenju iz biologije. Ipak, Todor na ovom zasluženom pijedestalu ne stoji sam.

Na 25. Internacionalnoj konferenciji mladih naučnika - svetskom takmičenju istraživačkih radova koje je ove godine održano u Beogradu - polaznici "Regionalnog centra za talente Beograd 2" osvojili su 10 medalja i jednu specijalnu nagradu.

Pored Toroda, da medalje ostanu u našoj zemlji pobrinuli su se i Marija Pinjić, Katarina Stanković i Ana Mijušković - sve "zlatne devojke". Srebrne medalje poneli su Sara Milošević i Aleksandar Vujčić, a bronzane Ana Radović, Aleksandra Gazikalović, Uroš Filipović i Veljko Đondović. Na takmičenju se istakao i rad Dimitrija Rajčića, koji je osvojio specijalnu nagradu.

Svi su se oni takmičili sa srednjoškolcima iz 30 zemalja i 192 rada u šest kategorija: informatika, inženjering, matematika, fizika,  zaštita životne sredine i prirodne nauke.

Sledeće godine domaćin mladim istraživačima biće Malezija.

Daljinac

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johnny Repp

    30. april 2018 | 04:18

    Za Todora nema mesta u vestima, jer su u njima bitnije face poput Gastoza, Slobe, Kije, Lune, Cecine ćerke, Topalkove mezimice, Mikija Kupinovca, .......Verovatno je i to jedan od razloga zašto smo tu gde jesmo.

  • Драган

    29. april 2018 | 19:09

    Хвала БОГУ да имамо паметну омладину.Желим им срећу и успех у даљем раду и животу,и ако је могуће на срећу Србије.Међутим, то независи само од њих.Наша Држава је толико лоше организована да у њој нема места интелигентним ствараоцима .У њој успевају политички медиокритети по методама ПРОЛЕТЕРА = ПРОФИТЕРА и цивилизације “СНАЂИ СЕ ДРУЖЕ”.Док се то не промени Србија ће ићи низбрдо .

  • zat

    29. april 2018 | 18:49

    Todoru i ostalima sve najbolje! Vidim, nema komentara. Gde ste "posvećeni" , fali vam rijaliti da se rasipšete?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA