Revijalnom fudbalskom utakmicom predstavnici grada promovisali nove sadržaje u parku Ušće (FOTO)

Gradonačelnik je podsetio da je u prestonici u protekle četiri godine uređeno više od 200 zelenih površina, dečjih igrališta i teretana na otvorenom

  • 0

Ekipe Grada Beograda i Srpske umetničke reprezentacije Art footbal Srbija odigrale su danas revijalnu prijateljsku utakmicu na novoizgrađenim terenima za mali fudbal u parku Ušće.

U timu Grada Beograda igrali su gradonačelnik Siniša Mali, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, član Gradskog veća Dragomir Petronijević, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, direktor JKP "Zelenilo Beograd" Slobodan Stanojević, direktor Turističke organizacija Beograda Miodrag Popović, podsekretar za sport i omladinu Nikola Rajičić, podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević i operativni direktor u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Predrag Vulinović.

>>> EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE NOVOG BEOGRADSKOG BULEVARA: Spajaju se Karađorđeva i Bulevar vojvode Mišića

Tim Grada Beograda - Foto: Beoinfo

Drugu ekupu sačinjavali su glumci i muzičari koji se zalažu za razvoj svesti u oblasti kulture, ekologije i zajedništva.

Siniša Mali je rekao da je teren na kome je odigrana ova utakmica, jedan od devet novih koji su urađeni u ovom parku u proteklih godinu dana. Osim toga, urađene su i dve teretane na otovrenom.

- Građani mogu besplano da uživaju na terenima za košarku, bagminton i odbojku. Ovo je nova slika Beograda ali i parka Ušće koji je ranije bio zelena površina, a koju građani nisu mogli da koriste. Danas ovde ima mnogo ljudi, tu su nove staze, trenutno se završava atletska staza dužine tri kilometra koja će se prostirati celim parkom, nova biciklistička staza dužine dva kilometra. Dakle, 88 hektara, koliko ima ovaj park, su predmet rekonstrukcije i novih sadržaja – objasnio je Mali.

Teren na kome je odigrana ova utakmica jedan je od devet novih koji su urađeni u ovom parku u proteklih godinu dana - Foto: Beoinfo

Ovom revijalnom utakmicom, naveo je gradonačelnik, promovišemo zdrav način života ali i sve što smo uradii na ovom prostoru.

Siniša Mali je podsetio da je prošle godine u Beogradu zasađeno 5.000 stabala, te da je u planu da se i ove godine zasadi toliko.

- Želimo da Beograd bude zelen i lepši kako bismo deci ostavili pravo mesto za život. Ove godine ćemo pokrenuti projekat izgradnje gondole koja će povezivati park Ušće i Kalemegdan. Ove godine ćemo krenuti i sa postavljanjem panoramskog točka i jarbola od 120 metara na kome će se vijoriti srpska zastava. Ovaj park će biti najlepši u ovom delu Evrope – istakao je Mali.

Gradonačelnik: Ovom utakmicom promovišemo zdrav način života ali i sve što smo uradii na ovom prostoru - Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je podsetio da je u prestonici u protekle četiri godine uređeno više od 200 zelenih površina, dečjih igrališta i teretana na otvorenom.

- Želja nam je da imamo što više takvih terena. Bitno je i to što se na njima postavljaju rekviziti po najvišim standardima, a sve u želji da deci omogućimo detinjstvo kakvo smo mi imali i koje smo provodili igrajući se napolju. U parku Ušće postavljene su i kamere, a Komunalnoj policiji sam dao nalog da ga češće obilaze. Moramo da radimo na svesti da ono što radimo ostavljamo budućim generacijma. Beograd je naš dom koji treba da čuvamo jer je najlepši na svetu – rekao je gradonačelnik i pozvao sugrađane da koriste sadržaje koje ovaj park ima.

On je naglasio i to da su svi sadržaji u ovom parku besplatni, kao i to da su u Beogradu prvu put izgrađeni tereni za mali fudbal sa travnatom površinom i zalivnim sistemom.

Pre početka utakmice predstavnici oba tima su zasadili dva nova stabla neposredno u blizini terena za fudbal - Foto: Beoinfo

Muzičar Branislav Lalić je rekao da je želja njegove ekipe da propagira kulturu i sport. On je naveo da će ta ekipa za 20 dana učestvovati na Svetskom prvenstvu umetnika u fudbalu koje se održava u Moskvi i pozvao građane da 20. maja dođu na stadion "Voždovac" u 17 sati gde će umetnici odigrati humanitarnu utakmicu protiv velikih bivših fudbalskih zvezda.

Iako je utkmica u parku Ušče bila prijateljskog karaktera, nakon dva poluvremena i izjednačenog rezultata, posle penala pobedila je ekipa umetnika.

Pre početka utakmice predstavnici oba tima su zasadili dva nova stabla neposredno u blizini terena za fudbal.

Iako je utkmica u parku Ušče bila prijateljskog karaktera, posle penala pobedila je ekipa umetnika - Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs/Beoinfo)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA