Uhapšeni radnici EDB-a: Tražili od stranke 1.500 evra da ne pošalju brojilo na veštačenje

Uhapšeno je četiri lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo primanje mita.

  • 1

Četiri radnika EDB-a uhapšeni zbog sumnje da su tražili 1.500 evra mita od jedne stranke, čije je brojilo trebalo da pošalju na veštačenje.

Oštetili Srbiju za 800.000 evra: Uhapšeno 16 osoba, podignute prijave protiv policajca i carinika

Pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo primanje mita.

Tražili pare da ne nastave postupak Foto-Ilustracija: eps.rs

Policija je uhapsila B. A. (1975), B. P. (1969) i B. P. (1981), svi iz Beograda, zaposlene u „Elektrodistribuciji Beograd“, kao i S.M.(1986) iz Beograda, bivšeg radnika „Elektrodistribucije Beograd“.

Osumnjičeni su od oštećenog zahtevali novac u iznosu od 1.500 evra kako ne bi izvršili službenu radnju iz svoje nadležnosti, odnosno kako ne bi poslali na veštačenje brojilo za merenje utroška električne energije koje je skinuto sa objekta oštećenog.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kostic

    12. maj 2018 | 19:36

    Ja sam devet godina u eps-u od toga osam u sluzbi kontrole... Imao sam svakakve ponude i odbijao sam.... A mozda sam trebao da prihvatim to... Jer sam pod ugovor radim za 160din po satu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA