• 43

Policajcu za rušenje u Savamali određeno pet meseci uslovne kazne

Stamenković je te večeri radio kao šef smene Komandno-operativnog centra

  • 43

Viši sud u Beogradu potvrdio je danas sporazum o priznanju krivičnog dela između Višeg javnog tužilaštva i policajca Dežurne službe beogradske policije Gorana Stamenkovića prema kojem je priznao nesavestan rad po pitanju rušenja nelegalnih objekata u Savamali.

Prava istina o Norvežaninu koji je ostao bez pasoša na beogradskom aerodromu: Priznao krivicu, a onda u revoltu nije pokupio papire

U skladu sa sporazumom, Stamenković je osuđen na uslovnu kaznu od pet meseci zatvora sa rokom provere od dve godine, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Ulica u kojoj je došlo do rušenja, sa da uređena Foto: Beoinfo

Uslovna osuda znači da kazna neće biti izvršena ukoliko u roku od dve godine ne izvrši novo krivično delo.

Nakon krivične prijave Sektora unutrašnje kontrole policije Stamenković tužilaštvu priznao krivično delo nesavestan rad u službi.

Što se tiče drugog dela slučaja u Savamali, u kome su i dalje NN izvršioci, Više javno tužilaštvo je početkom maja predmet vratilo Prvom osnovnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Sektor unutrašnje kontrole podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Stamenkovića 19. aprila, a to tužilaštvo ga je četiri dana kasnije dostavilo na nadležnost i dalje postupanje novom Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Pomenuti policajac Goran Stamenković je u vreme rušenja objekata bio raspoređen na radno mesto šef smene Komandno-operativnog centra.

Nelegalni objekti u Hercegovačkoj ulici porušeni su krajem aprila 2016. godine, a taj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti.

(Telegarf.rs/Tanjug)

Komentari

  • mala

    Da je gradnja bila legalna, ne bi sada bila srusena.

  • mala

    Svako ko je kriv za rusenje treba ga kazniti, ali opet, ja sam za to da se nelegalna gradnja skloni..

  • Maja

    Sve se resi, samo je potrebno strpljenje.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima