Lubenice stigle u beogradske prodavnice, cena nije za svačiji džep

Između domaćeg i uvoznog proizvoda razlika je zasada mala

  • 6

Vreli asfalt, kratke haljine i prve lubenice sigurni su znak Beograđanima da je leto stiglo i pre nego što to kalendar propisuje. Prvi bostani polako su počeli pojavljuju na policama prestoničkih trgovina, a prodavci kažu da uprkos nemaloj ceni, kupaca ne manjka.

Beograd gori! Kažu da je samo 32 stepena, ali se asfalt topi. Evo kolika je zaista temperatura u prestonici

U pojedinim marketima zeleni plodovi zauzeli su rafove, a ispod upustva da se radi o domaćem proizvodu stoji cena 70 dinara po kilogramu.

Već su stigle Foto: Telegraf

Inače, na Veletržnici Beograd kilogram uvoznog bostana ove nedelje košta 60 dinara, ali očekuje se da će vremenom cena pasti, kako sve više plodova sa srpskih gazdinstava bude pristizalo na pijačne i tezge marketa.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Groficaofica

    3. jun 2018 | 09:40

    Koliko je hrana skupa kod bas.posebno imajuci u vidu bedne plate. Ono sto trba da je distupno svima- hrana ,postade privilegija imucnih

  • Marijana Bakov

    3. jun 2018 | 12:57

    Kada bi narod generalno vise cenio ljude na selu,pocevsi od same drzave sve bi drugacije bilo.Zasto uvozimo sljive,kromoir,pasulj , paradajz,lubenice.......a nas seljak nema kome da proda proizvod?Iskljucivo kupujem proizvode od proverenih ljudi sa sela,necu uvozno smece da dajem deci.Moj med nije valjao u Srbiji,ali zato u Italiji posle uradjenih analiza prva klasa.Pa se pitam kome je u interesu da unisti sve sto valja u ovoj zemlji?

  • Dragos

    3. jun 2018 | 16:43

    Skuplje nego u nemackoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA