≫ 

Unicef poziva Beograđane da pomognu deci sa smetnjama u razvoju

Građani dobijaju blanko uplatnicu koju mogu da popune željenim iznosom, a svojom donacijom podržavaju program Sport za sve

  • 1

Početkom juna građani Beograda će biti u mogućnosti da pomognu deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, doniranjem željenog iznosa na uplatnicama UNICEF-a koje im stižu uz majske račune za JKP "Infostan".

Građani dobijaju blanko uplatnicu koju mogu da popune željenim iznosom, a svojom donacijom podržavaju program Sport za sve. Kroz ovaj program UNICEF nastoji da doprinese socijalnoj inkluziji dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, kroz stvaranje mogućnosti za zajedničku igru, rekreaciju i sport.

- U Srbiji se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom nalaze među najugroženijim članovima društva. Ova deca suočavaju se sa neprestanom diskriminacijom, imaju manje šanse da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu i obrazovanje i veće šanse da dožive nasilje. Samo zajdeničkim snagama ovo možemo da promenimo - izjavila je Vesna Savić Đukić iz UNICEF-a, pozivajući sve zainteresovane Beograđane da podrže ovu jednokratnu akciju.

UNICEF će zajedno sa lokalnim organizacijama učiniti sve da se status dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u Srbiji promeni nabavkom sportsko-rekreativne opreme i unapređenjem stručnih kapaciteta zaposlenih koji se o njima staraju. Posle Beograda program Sport za sve realizuje se u Subotici, Aleksincu, Priboju, Ćićevcu i Velikoj Plani.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzana

    7. jun 2018 | 21:02

    Nista od toga nece biti.Niti ce se skupiti dovoljno novca,niti otici gde treba,niti se inace dobra ideja nece sprovesti u delo.Nista se u ovoj zemlji za nasu decu ne radi pa mi cak i lekove uglavnom placamo i to za hronicne bolesti.Tuga i zalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA