≫ 

Članovi folklornog ansambla zaigrali kolo nasred ulice u Beogradu u znak protesta zbog prinudnog iseljenja (VIDEO)

Večeras je duž cele Sarajevske ulice ponovo odigrana ''Rumenka'', najavili su članovi KUD-a

  • 2

Izvršitelji su danas oko 10 časova pokucali na vrata Kulturno-umetničkog društva "Branko Cvetković" kako bi ih iselili iz prostorija u kojima su godinama smešteni.

Predstavnici KUD-a su iznenađeni postupkom izvršitelja i prema njihovim navodima oni ne mogu ući u prostorije koje Savez samostalnih sindikata Srbije želi da im bespravno oduzme. Obrazloženje je da ne plaćaju račune za komunalne usluge, što predstavnici tog društva negiraju .Izvršitelj Isoski popisali su imovinu, a u KUD "Branko Cvetković" strahuju da će im biti zaplenjene stvari, pre svega instrumenti.

"Danas smo suočeni sa pokušajem bespravnog oduzimanja naših prostorija i svega što se nalazi u njima, a što smo godinama i generacijama unazad gradili i skupljali. Ne možemo da uđemo unutra, ali možemo da se okupimo u što većem broju ispred naše zgrade i probamo da se borimo protiv ove nepravde", napisali su oni na svom Fejsbuk nalogu.

Nakon ovog apela ispred prostorija u Ulici Miloša Pocerca okuplili su se članovi ovog društva, ali i mnogobrojni prijatelji, kako bi zaštitili objekat od izvršitelja, a u jednom trenutku su u znak protesta zaigrali i kolo. 

Protest članova KUD-a je počeo u 19 sati i završen je.

- Večeras duž cele Sarajevske igrala se ''Rumenka''. Jer danas isteruju nas, sutra će nekog drugog. Zato, samo složno. Moramo samo da napomenemo da skup nije političkog tipa niti bilo kakvog sličnog karaktera, okupljamo se samo i uvek u cilju očuvanja tradicije i kulture - kažu u ovom KUD-u.

VIDEO: Žene u Srbiji uhvatila groznica Svetskog prvenstva i to sa jakim razlogom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cdc

    5. jul 2018 | 18:00

    Zatvarajte one silne splanove na savi, ostavite normalne ljude na miru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA