BUS PLUS: Platiš vožnju, pa ideš peške!

Ako dođe do smene vozača van okretnice, svi podaci o validiranim kartama automatski - nestaju!

  • 1

Ako se vozači u autobusima zamene tokom vožnje i samim tim zamene i svoje identifikacione kartice, nestaju podaci o validiranim kartama putnika, pišu "Večernje novosti".

Preuzimanje smene između vozača u javnom gradskom prevozu u Beogradu putnike može "duplo" da košta. To potvrđuje i slučaj sugrađanke koja je uredno overila svoju kartu, sa koje je "skinuto" 60 dinara, a kada je ušla kontrola i obavila proveru, ispostavilo se da kartica, navodno, nije validirana. Revoltirana gospođa, koja je bila primorana na to da ponovo overi kartu, krenula je po pravdu, a na putu je prošla kroz "Bus Plus" i "GSP". Ispostavilo se na kraju da krivica nije njena, već po starom običaju - sistem ima "rupu".

Naime, utvrđeno je da je, pošto je kartu validirala, došlo do smene vozača u autobusu. Svaki vozač javnog gradskog prevoza ima jedinstvenu identifikacionu karticu, koju kada započne vožnju ubaci u "Bus Plus" aparat, koji se nalazi kod njega u kabini. Kada se ta kartica izvadi, sistem se resetuje i "zaboravlja" prethodno stanje.

U "Bus Plusu" kažu da je zadatak kontrolora da pregledaju karte i da su vozači dužni da smenu preuzimaju na početnoj stanici kako ne bi dolazilo do ovakvih situacija. To su potvrdili i u "GSP", gde kažu da je procedurom Direkcije za javni prevoz dozvoljena zamena na stajalištima samo u vanrednim situacijama, pri čemu vozač postupa po uputstvu.

Takođe, dodaju da "GSP" svoje vozače kontroliše u okviru redovnih aktivnosti, i ističu da zamene u redovnim okolnostima nisu dozvoljene. Ipak, putnici su svedoci toga da je decenijama unazad praksa da se vozači "smenjuju" i na stajalištima i da do sada nije bilo problema zbog toga.

(I. M. / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    11. avgust 2012 | 12:18

    To je kao i za ove proizvode sto reklamiraju "smrsacete za samo dve nedelje i izgubiti 14 dana"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA