Greška koju niko nije primetio godinama: U ovoj beogradskoj ulici nastala je glasovna promena "gubljenje suglasnika po latinici" (FOTO)

Na ćiriličnoj verziji ime ulice je ispravno napisano, ali je latinični naziv pogrešan

  • 4

Kajmakčalanska ulica nalazi se u beogradskom naselju Zvezdara, a niko nije primetio jednu fatalnu grešku, pa čak ni stanari koji godinama žive u blizini.

Na uglu sa ulicom Vojvode Šupljikca stoji jedna tabla na kojoj nije pravilno napisano ime ulice.

Rat na Crvenom krstu zbog preskupih računa za održavanje: Upravnik sve naplaćuje papreno, a u zgradi ništa ne funkcioniše (FOTO)

Na ćirilici ime ulice piše pravilno, na latinici se izgubilo jedno slovo; Foto: Telegraf.rs

Ime ulice napisano je, kao u svim ulicama, latinicom i ćirilicom. Na ćiriličnoj verziji ispravno je napisana "Kajmakčalanska", dok je na latiničnom pismu drugo "k" isparilo, pa piše - "KajmaČalanska".

Postavlja se pitanje da li su oni koji su pisali ime ulice "progutali slovo" ili se ipak radi o novoj glasovnoj promeni "gubljenje suglasnika u latinici"?

(S.Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    12. jul 2018 | 11:08

    Cim do sada niko nije primetio nebitna stvar ali verovatno da je neko i pre reklamirao ali nadlezne to i toliko i neinteresuje

  • Ronald

    12. jul 2018 | 14:10

    ta tabla nije od pamtiveka, a na polovini autobusa nepismeni su prebacivanjem iz latinice u cirilicu pisali cudesa.. Sada imate izmedju ostalog an autobusu 37 Кнезевац, posto je latinicno pisalo Knezevac (Kneževac). Da ne nabrajam, ovo sam video pre 15 minuta

  • Renata

    15. jul 2018 | 15:10

    Mislim da je vazno kako se pisu nazivi ulica. Pored tolikih nezapislenih lingvista polupismeni se ovim bave. Ja zivim u ulici Boska Buhe a na tabli pise - Boska Buha.To bi moglo jedino da se zvao Buh a ne Buha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA