• 6

U prestonici nikad veća ekspanzija gradnje stanova: Samo u 2017. izdate dozvole za izgradnju milion kvadrata (FOTO)

- Mi uspevamo posle 200 godina da napravimo novi centar grada i da spustimo Beograd na reke - istakao je Vesić

  • 6

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da projekat Beograd na vodi nisu samo stanovi, već nastojanje da se napravi novi centar grada i da se Beograd spusti na reke.

Bazeni, teretana, najlepši pogled u gradu i suv luksuz: Sa prvim stanarima ušetali smo u višespratnice Beograda na vodi (FOTO)

Vesić je za televiziju Prva naveo da će izgradnjom i razvijanjem projekta Beograd na vodi, čija je vrednost 3,5 milijarde evra, doći do potpune promene koncepta Savamale, koja će dobiti najveći bulevar u Beogradu sa šest traka i dve trake za bicikliste, uređen kej, park...

On je dodao da će Bulevar Vudroa Vilsona biti završen u martu sledeće godine, a da će gradnja centralnog parka početi sledeće godine.

- To će potpuno promeniti ovaj deo grada i on će biti novi centar - rekao je Vesić.

Vuči, Vesić i Nikodijević na Savapromenadi Foto: Promo

Kako je naveo, radovi se nastavljaju, a svaki dan na gradilištu nalazi se između 1.400 i 1.500 radnika naše građevinske industrije.

Predstoji, kaže, završetak druge dve zgrade, "BW Vista" i "BW Parkview", kao i šoping mola koji će biti završen do 2020. godine.

- Vista je stigla do 20. sprata. a Parkview do 17. sprata, šoping mol je došao do nivoa Gazele i biće završen do 2020. godine, a počela je izgradnja centralne kule u okviru koje ce biti Sent ridžis hotel - rekao je zamenik gradonačelnika.

Za Savamalu kaže da je između dva rata biti poslovno sedište Beograda, a da je do skoro to bilo zapušteno mesto, sa vagonima, udžericama, pacovima...

- Aleksandar Vučić i Vlada Srbije su prvi prepoznali kvalitet ove lokacije i zahvaljujući istrajnosti Vučića, koji je založio svoj politički autoritet da se razvije ovaj projekat, mi uspevamo posle 200 godina da napravimo novi centar grada i da spustimo Beograd na reke - istakao je Vesić.

U razgledanju Beograda na vodi Foto: Promo

Govoreći o stanovima u koje su već uselili prvi stanari, Vesić kaže da su oni izgrađeni po evropskim standardima, a da su njihovi kupci naši ljudi iz inostranstva, stranci, stanovnici iz cele Srbije i regiona.

Naglašava da nikad nije bila veća ekspanzija stanogradnje u glavnom gradu, te da je prošle godine izdato dozvole za izgradnju milion kvadrata, a da je za šest meseci ove godine već izdato građevinskih dozvola za više od 500.000 kvadrata.

- Svi veliki investitori u Beogradu će vam reći da će svi stanovi koji se izgrade biti prodati, to znači da se Beograd razvija, a sve što se stavi na tržište se proda -rekao je Vesić i dodao da je Beograd regionalni centar.

Poslednjih godina u svetu sve više se gradi na rekama i ti projekti se najbolje prodaju, kaže on, i ističe da je kupovina takvih stanova prava investicija, jer će njihova vrednost rasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Nina

    Hm... U mom gradu nema nijedno gradiliste, ili ga bar ja nisam videla!

  • RICINUS

    A koliki je moj deo.... nula....

  • Milisav

    Mozda je jedna nula previse,ako u proseku se uzme stan od 70 m.kvadratnih znaci da su izdate dozvole za preko 14 hilada stanova?

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima