≫ 

Hlorovodonična kiselina iscurila iz cisterne kod tunela Straževica: Troje vatrogasnih kola izašlo na teren

Radnici polivaju vodom kiselinu koja je iscurila kako bi je razblažili da ne bi došlo do većeg akcidenta.

  • 0

Iz cisterne novosadske kompanije "Ikos hemija" iscurila je danas hlorovodonična kiselina na obilaznici oko Beograda kod tunela Straževica.

Ako putujete BG vozom, ove promene će vam ozbiljno poremetiti život

Vozač cisterne je, kada je primetio problem sa vazduhom, zaustavio cisternu, obavestio vatrogasce, policiju i ljude u direkciji kompanije. Na lice mesta izašlo je odmah troje vatrogasnih vozila sa 13 vatrogasaca, kao i policija.

Radnici polivaju vodom kiselinu koja je iscurila kako bi je razblažili da ne bi došlo do većeg akcidenta. Takođe, na mesto akcidenta upućena je druga cisterna u koju je oko sat i po pretakana hlorovodonična kiselina.

Na tom delu obilaznice stvorila se velika kolona vozila koja su naizmenično propuštana jer je radila samo traka Niš–Beograd. Cisterna je prevozila hlorovodoničnu kiselinu iz Novog Sada ka smederevskoj železari.

Iz kompanije "Ikos hemija"  su istakli da je cisterna prošla tehničku kontrolu i da ima atest, a šta je uzrok curenja kiseline znaće se nakon vanrednog tehničkog pregleda cisterne.

VIDEO Eskperiment: Da li ima otrovnog metana u pijaćoj vodi

(Telgraf.rs/ RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA