≫ 

Crveni krst Srbije uz podršku Unitas Fonda obeležava Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima: Ne dozvoli da te prevare i iskoriste

Sigurna zona biće formirana na Adi Ciganliji, na stazi koja vodi prema kupalištu

  • 1

Crveni krst Srbije poziva Beograđane da se, povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima, pridruže u ponedeljak, 30. jula u 18 časova, na jednoj od edukativnih tačaka u Beogradu. Sigurna zona biće formirana na Adi Ciganliji, na stazi koja vodi prema kupalištu i tu će svi građani imati priliku da se informišu o problemu trgovine ljudima i merama zaštite.

Na Kosovu prisiljavaju devojke iz Srbije na prostituciju: Stravičan izveštaj Stejt departmenta

Sigurna zona će imati sadržaj za najmlađe, kako bi kroz druženje i igru sa volonterima Crvenog krsta Srbije naučili o bezbednom ponašanju u rizičnim situacijama. U Sigurnoj zoni nalaziće se i kutak za roditelje/odrasle u kome će moći da saznaju o problemu trgovine ljudima kroz primere iz Srbije od profesionalaca iz Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Inovativno i interaktivno Crveni krst će pozivati sve da obrate pažnju na izazov trgovine ljudima i daju svoj doprinos u sprečavanju ovog globalnog problema. Podrškom UNITAS Fondacije obezbeđen je edukativni materijala koji će biti podeljen zainteresovanim posetiocima.

Sigurne zone će biti postavljene širom Srbije na mestima izletišta, kupališta, gradskih parkova, Foto: Crveni krst Srbije

Sigurne zone će biti postavljene širom Srbije na mestima izletišta, kupališta, gradskih parkova, kao i ispred prostorija Crvenog krsta u gradovima i opštinama, gde će volonteri pozivati građane da se uključe u međunarodnu foto-kampanju Plavog Srca i da formirajući rukama srce iskažu svoju podršku žrtvama trgovine ljudima širom sveta i simbolično im pokažemo da nisu same.

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležava se peti put, nakon što je ustanovljen, novembra 2013. u okviru rezolucije "Poboljšanje koordinacije napora protiv trgovine ljudima", usvojene na 68. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a u kontekstu podizanja svesti o situaciji u kojoj se nalaze žrtve trgovine ljudima i u cilju promocije njihovih prava.

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležava se peti put, Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kontinuiranim sprovođenjem informativnih radionica za učenike osnovnih i srednjih škola, Crveni krst Srbije nastoji da zaštiti mlade od zamki trgovine ljudima prenošenjem preventivnih poruka, a javne manifestacije su poziv svima da daju svoj doprinos u odgovoru na ovaj izazov.

VIDEO: Kako prepoznati lažnu policijsku uniformu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ceca

    27. jul 2018 | 15:47

    Kakve veze ima Crveni krst sa trgovinom ljudima? Zna se ko s tim treba da se bavi. Oni bi trebalo da rade svoj posao, a ne kao gospoda da sede po kancelarijama i da im ljudi na gotovo donose sve ono sto smatraju da mogu da doniraju. Ima mnogo onih koji bi nesto dali ali nisu u mogucnosti da to dostave u prostorije Cr.krsta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA