≫ 

Beograđani, batalite mape i stare navike: Zbog velikog broja radova, izmene u prevozu su na svakom ćošku (DETALJAN SPISAK)

Pre nego što očitate kartu, proverite da li će vas autobus odvesti tamo gde ste naumili

  • 0

Zbog sezone letnjih radova tridesetak linija gradskog prevoza je izmenjeno, neke od njih i po dva puta na različitim delovima trase, a ukupno se radi na 13 tačaka u gradu.

U narednih mesec dana dve značajne beogradske ulice biće zatvorene zbog radova

Najveći broj autobuskih linija promenjen je u Miška Kranjca u Rakovici, zbog radova na kišnoj kanalizaciji od raskrsnice sa Ulicom patrijarha Dimitrija do raskrsnice sa Ulicom pilota Mihaila Petrovića i to do 17. avgusta.

Linije broj: 37, 47, 54, 94, 501 i 505 menjaju trasu samo u smeru od Resnika i Kneževca ka naseljima koja su bliža centru grada. Linije 37 i 501 saobraćaju kroz Patrijarha Dimitrija, Varešku, Borsku, Miška Kranjca, Pilota Mihaila Petrovića i dalje redovnom trasom, 47 i 94 – Patrijarha Dimitrija, Vareškom, Borskom, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnom trasom.

Linija 54 vozi kroz Patrijarha Dimitrija, Vareškom, 1. Šumadijske brigade, Petra Konjovića i dalje redovnom trasom. Linija 505 prolazi kroz Patrijarha Dimitrija, Vareškom, Borskom, terminus Miljakovac 1.

Radovi su na svakom koraku; Foto: Telegraf

Radi se i u Takovskoj ulici, na delu od ulice Džordža Vašingtona do ulice Jaše Prodanovića, zbog čega do kraja avgusta umesto trolejbusa 28 voze autobusi i to preko 27. marta, dok linija 23 ide sledećom trasom na izmenjenom delu: Bulevar despota Stefana – Braće Jugović – Dečanska – Trg Nikole Pašića – Bulevar kralja Аleksandra – Kneza Miloša. Ovi radovi menjaju i trasu linije 304N.

Zbog izmeštanja toka Topčiderske reke promenjena je i trasa linije broj 42. U smeru prema Petlovom brdu vozila idu Borskom, Miška Kranjca, Pilota Mihaila Petrovića i dalje redovnom trasom.

U smeru prema Trgu Slavija autobusi voze kroz Pilota Mihaila Petrovića, Miška Kranjca, Patrijarha Dimitrija, Vareška, Borska i dalje redovnom trasom. Ukida se stajalište "Miška Kranjca" za oba smera kretanja, a privremeno se uspostavljaju stajališta u Bulevaru Patrijarha Dimitrija.

Rekonstruiše se i deo Severnog bulevara i to po fazama, zbog čega se do kraja avgusta biti izmenjene linije 27N, 66 i 74. U prvoj fazi, do 15. avgusta menja se trasa linija u smeru ka Bežanijskoj kosi i centru grada (27N i 74), odnosno ka NT parku za liniju 66. U Drugoj fazi menjaju se trase ovih linija u suprotnom smeru, a alternativa kojom saobraćaju je Veljka Dugoševića – Svetog Nikole - Ruzveltova.

Dobro proverite pre polaska na željenu lokaciju, kuda treba da idete; Foto-ilustracija: Wikimedia/Aktron

Zbog rekonstrukcije kanalizacije u Vojvode Vlahovića do kraja septembra ukinuta je linija 26L.

Beogradsko naselje koje posle svake kiše pluta u vodi konačno dobija trajno rešenje: Mada, ljudi će do tada imati nove probleme

U Železniku se do 13. avgusta menjaju trase linija 55, 58, 88 i 512. Autobusi saobraćaju izmenjeno u zoni radova na izradi kišne kanalizacije u Ulici Lole Ribara, a radovi se odvijaju u dve faze, od kojih zavisi i način izemene linije po smerovima.

I ka Aerodromu Nikola Tesla menja se trasa linija 72 i 607 zbog radova na lokalnom putu od Surčina do Aerodroma. Linija 72 će stoga do Aerodroma voziti auto-putem, a 607 koristiti i deo Obilaznice oko Beograda. Radovi traju do 11. avgusta.

U Slavka Miljkovića gradi se kružni tok, pa će do kraja avgusta resničke linije 47, 94 i 503 morati da obilaze zonu radova. Vozila sa linija 47 i 94 saobraćaju u oba smera ulicama: Аleksandra Vojinovića, 13. oktobra, Oslobođenja, Oslobodilaca Rakovica, Patrijarha Dimitrija i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije 503 saobraćaće u oba smera ulicama Kružni put Kijevo, novoizgrađena privremena devijacija u zoni raskrsnice sa ulicom Slavka Miljkovića, Kružni put Kijevo, Patrijarha Dimitrija, Oslobodilaca Rakovice, Oslobođenja, 13.oktobra, Palih boraca, Podavalska, Slavka Miljkovića, Аleksandra Vojinovića i dalje redovnom trasom.

Veliki broj gradskih linija je izmenjen; Foto: Telegraf

Na Čukarici, u Ace Joksimovića, na delu od Trgovačke ulice do ulice Ratka Mitrovića, u toku je izmena linija do 12. avgusta. Linije 37, 50 i 52, kao i minibus linija E5 saobraćaće ulicama Ratka Mitrovića, Spasovdanska i dalje redovnim trasama. Tu nije kraj radova, budući da će posle ovog datuma, pa sve do 28. avgusta uslediti i druga faza radova: od ulice Trgovačke do ulice Spasovdanske.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, vozila sa linija 37, 50, 52 i 89 kao i minibus linije E5 saobraćaće ulicama Ratka Mitrovića, Đorđa Ognjanovića i dalje redovnim trasama. Tokom izvođenja radova u fazi 2 uspostavlja se stajalište "Krajiških brigada" u Ulici Đorđa Ognjanovića u smeru prema ulici Ratka Mitrovića, na lokaciji koja se nalazi ispred objekta sa kućnim brojem 27.

Skraćena je i linija broj 38, pa umesto do Velikog Mokrog Luga saobraća samo do GSP-ovog pogona Kosmaj.

Linija 2 je ukinuta u unutrašnjem krugu i sve do 11. 9. radiće kao 2L (Pristanište – Dorćol – Vukov spomenik – Trg Slavija – Gospodarska mehana).

Radi se i u Batajnici, zbog čega linija 703 u oba smera prolazi kroz centar ovog naselja, a kružna linija 700 ne prolazi kroz Novosadsku, kao ni kroz Ulicu Stevana Dubajića.

Ovo je jednosmerna ulica u kojoj svi voze suprotno od propisa:

(M.Beljan - m.beljan@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA