≫ 

"Polako, Šumaheru","pazite se nje, džaba vam mišići": Kad Sandra vozi noćni bus, bezobraznim momcima sledi - kočnica, vrata i napolje (FOTO)

Sandra Ranić najmlađa je žena vozač autobusa, a odnedavno radi i na noćnim linijama

  • 14

Putnici su joj govorili "Izgleda na žensko, a vozi ko muško". Za sebe kaže da nije majstorica nego majstor, dok sa uredno lakiranim noktima kao od šale okreće volan noćnog autobusa.

Uskoro očekujte potpunu promenu noćnog prevoza u Beogradu

Sandra Ranić (26), najmlađa dama vozač gradskog prevoza, prihvatila se vožnje gradskim ulicama u kasne sate, kada samo najhrabiji taksisti i vozači kreću u svoje noćne pohode. Kaže - nema predrasuda, putnici su putnici, bili pijani ili trezni, a ako zapevaju može da im pusti i muziku.

Sandra sa kondukterkom Nevenom, foto: Telegraf.rs

"Šumaher, polako!" izgovarao je jedan mladić koji se probijao da izađe baš kroz prednja vrata ne bi li bolje ugledao majstora na liniji 706N. Pre toga dobacivali su joj da je prošla na crveno, ali u odbranu koleginice uskočila je kondukterka. "Pazite se nje, džaba vam mišići". Ipak, Sandra kaže da sa momcima nema problema, baš naprotiv - retko joj prilaze.

- Ne znam da li je to neki osećaj kao da sam ja superiorna jer sam žena za volanom, ali muškarci mi uglavnom ne prilaze. Žene me zato hvale, a skoro svake večeri pada poneki selfi. Nekada se raspričaju sa mnom, a nekada samo začujem šapate "Žena vozač. Žena vozač" i gledam kako se stidljivo odaljuju - priča Sandra.

Premda se ljupko smeška, kaže da kada treba, zna i da "pokaže zube".

- U noćnom prevozu svako mora da kupi kartu. Kondukterka radi svoj posao, a ja svoj i samo se smeškam. Ako neko neće da plati kartu sve, okrenemo na šalu. Ali, ako ne ide, zna se sta sledi: kočnica, vrata i - napolje na prvoj stanici - priča Sandra.

"Muškarci mi uglavnom ne prilaze, a žene me zato hvale, skoro svake večeri pada poneki self" Foto:Telegraf

Dok smo prilazili stanici, jedan momak je trčao sa dušom u nosu. A naša sagovornica se samo nasmejala i lagano krenula da koči.

- Evo, trči na autobus. Kažu da ne treba trčati za ženama i za autobusima. Znači, dupla nesreća - našalila se na svoj račun Sandra.

Vozački posao joj je u krvi, sa 18 godina položila je "C kategoriju" a čim je napunila 24, završila je i obuku za autobus.

- Poslušala sam mamu i završila sam školu. Iako sam strukovni ekonomista ceo život sam znala da ću da se bavim ovim poslom. Otac mi je kamiondžija, braća od strica kamiondžije, a teča vozač autobusa. Inače sam iz Velikog Gradišta, tamo imamo jedan semafor, i on ne radi. Kada pričam sa svojim školskim drugovima ne mogu da veruju da vozim autobus u Beogradu - priča Sandra.

"Kažu da ne treba trčati za ženama i za autobusima. Znači, dupla nesreća" Foto: Telegraf

A kada upozna nekog momka, ostavi ga u šoku.

- Uvek me pitaju kako je moguće da ja tako sitna vozim autobus. Oduševe se - priča Sandra.

Ipak, u budućnosti sebe ne vidi kao vozača autobusa, već - kamiona.

- Želja mi je da vozim šleper sa prikolicom i položiću ispit za to. Na dalekim putovanjima kamionom ne bih imala putnike, ali svaka benzinska bi bila moja! - neustrašivo priča Sandra.

VIDEO: Slonica udarila autobus pun putnika štiteći svoje mladunče

(M. Beljan - m.beljan@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA