≫ 

Putnici snimali ženu vozača tramvaja kako priča od Vuka do Skadarlije, a ona im rekla: "Više volim svoj život nego vaš"

Pričljiva žena tramvaja snimljena je na liniji 5

  • 13

Žene važe za savesne vozače koji se drže propisanih pravila, ponašanje zaposlene u GSP za komandama tramvaja na liniji 5, juče je šokiralo sugrađane koji su se našli u tom vozilu.

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak žene vozača šinskog vozila koja razgovara mobilnim telefonom, i to od Vukovog spomenika do Bajlonijeve pijace. Sve vreme dok je upravljala tramvajem, pričala je telefonom, držeći aparat u desnoj ruci, a u jednom trenutku je čak putnika koji je stajao do kabine zamolila da bude tiši, kako bi čula sagovornika s druge stane telefonske linije!

Jedan od putnika skrenuo joj je pažnju, zamolio je da poštuje propise i živote svih putnika u tramvaju i da ne razgovara telefonom u toku vožnje.

- Više volim svoj život nego vaš - kratko je odgovorila zaposlena u GSP.

Najveći broj prijava sugrađana odnosi na vozače koji telefoniraju tokom vožnje; Foto: Telegraf

IZ GSP navode da je upotreba mobilnog telefona i telefoniranje u toku vožnje strogo zabranjeno.

- Unutrašnja kontrola će sprovesti istragu kako bi utvrdila koji vozač je načinio prekršaj - navode u ovom saobraćajnom preduzeću i dodaju da će sprovesti disciplinski postupak, a u zavisnosti od toga koliko prekršaja ima, može da uslede opomena, destimulacija, odnosno smanjenje plate i naposletku otkaz.

Reakcija je stigla i iz GSP-a.

- Šokirani smo! Ovo je jedna velika sramota za čitavo preduzeće! Odmah smo preduzeli mere i pokrenut je discipliniski postupak protiv žene vozača tramvaja na liniji pet", kazala je za "Blic" Slavica Stevanović, predstavnica za odnose sa javnošću GSP-a.

Vozačica tramvaja biće strogo kontrolisana.

- Ako za šest meseci još jednom bude telefonirala, dobiće momentalni otkaz. Mi smo jako srećni što pre svega imamo pomoć građana i medija koji nas obavešatavju kad god neki vozač napravi neki prestup da bismo mogli da sankcionišemo na pravi način i kaznimo ili isključimo te vozače - zaključila je Slavica Stevanović.

ČESTE PRIJAVE

Iz GSP podsećaju da se najveći broj prijava sugrađana odnosi na vozače koji telefoniraju tokom vožnje. Unutrašnja kontrola u Gradskom saobraćajnom redovno kontroliše rad svih zaposlenih kada su u pitanju saobraćajni propisi.

VIDEO: Maloletnici maltretiraju vozača GSP-a na okretnici autobusa 89 u Beogradu

(Telegraf.rs/Novosti/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradjanin

    17. avgust 2018 | 13:16

    Klinac vozač puši u Spancu od 5 miliona eura. Jako preduzece, nikakva disciplina.

  • S.

    17. avgust 2018 | 14:58

    O čemu ljudi vi pričate ? Ne može da telefoniea i vozi bilo koje vozilo i tačka. Treba nekog da zgaze...vidite da znaju udes i na pešačkom prelazu da prave.Ako nećeš pravila-čuvaj ovce

  • Tea

    17. avgust 2018 | 13:13

    Jos dajte neku simbolicnu nagradu ko prijavi vozace ima da cuce i slikaju i snimaju od jutra do mraka.Prodane duse .IZDAJNICI!!Kakav pogan narod fujjjj!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA