• 4

Grad u borbi protiv divlje gradnje: Traži se hitna izmena Zakona o prometu nepokretnosti, biće uključeno i Ministarstvo pravde (FOTO)

Grad Beograd i Javnobeležnička komora pozivaju sve druge državne organe i institucije koje imaju zakonske nadležnosti da se uključe u borbu protiv bespravne gradnje

  • 4

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, održao je danas sastanak sa delegacijom Javnobeležničke komore koju je predvodio predsednik Srbislav Cvejić.

Šta će biti sa porodicama vojnih penzionera koje su godinama živele u hotelu "Bristol"?

Grad Beograd i Javnobeležnička komora saglasili su se da zajednički podnesi inicijativu Ministarstvu pravde za izmenu Zakona o prometu nepokretnosti kojom bi se onemogućio promet nepokretnosti bespravnih objekata.

Na sastanku su se složili da imaju zajednički interes da se unapredi pravna sigurnost u oblasti prometa nekretnina kako bi bili zaštićeni građani. Konstatovano je da svi investitori moraju da plate sve obaveze prema državi koje predviđa zakon i da se bespravnom gradnjom nanosi šteta budžetu lokalnih samouprava i Republike Srbije.

Grad Beograd i Javnobeležnička komora pozivaju sve druge državne organe i institucije koje imaju zakonske nadležnosti da se uključe u borbu protiv bespravne gradnje.

Grad Beograd i Javnobeležnička komora pozivaju sve druge državne organe i institucije da se uključe u borbu protiv bespravne gradnje-Foto: beograd.rs

Sastanku su prisustvovali Nina Štiglić, član Nadzornog odbora Javnobeležničke komore, Ljiljana Blagojević, gradski pravobranilac i Miljkan Karličić, predsednik Nadzornog odbora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    Ako se neuvede momentalno hapšenje višegodišnja robija kao i oduzimanje imovine od ove priče nema ništa

  • Boki

    A po kom sadasnjem zakonu je moguć promet nelegalnih objekata. Kad sam kupovao stan isti ti beležnici su mi tražili izvod iz Katastra?! Da li to važi samo za neke??

  • Davos

    Veliko je pitanje kako će uspeti to da spreče kad su u pitanju veliki ulozi,korupcija kod onih koji trebaju to da urade.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima