Grad u borbi protiv divlje gradnje: Traži se hitna izmena Zakona o prometu nepokretnosti, biće uključeno i Ministarstvo pravde (FOTO)

Grad Beograd i Javnobeležnička komora pozivaju sve druge državne organe i institucije koje imaju zakonske nadležnosti da se uključe u borbu protiv bespravne gradnje

  • 4

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, održao je danas sastanak sa delegacijom Javnobeležničke komore koju je predvodio predsednik Srbislav Cvejić.

Šta će biti sa porodicama vojnih penzionera koje su godinama živele u hotelu "Bristol"?

Grad Beograd i Javnobeležnička komora saglasili su se da zajednički podnesi inicijativu Ministarstvu pravde za izmenu Zakona o prometu nepokretnosti kojom bi se onemogućio promet nepokretnosti bespravnih objekata.

Na sastanku su se složili da imaju zajednički interes da se unapredi pravna sigurnost u oblasti prometa nekretnina kako bi bili zaštićeni građani. Konstatovano je da svi investitori moraju da plate sve obaveze prema državi koje predviđa zakon i da se bespravnom gradnjom nanosi šteta budžetu lokalnih samouprava i Republike Srbije.

Grad Beograd i Javnobeležnička komora pozivaju sve druge državne organe i institucije koje imaju zakonske nadležnosti da se uključe u borbu protiv bespravne gradnje.

Grad Beograd i Javnobeležnička komora pozivaju sve druge državne organe i institucije da se uključe u borbu protiv bespravne gradnje-Foto: beograd.rs

Sastanku su prisustvovali Nina Štiglić, član Nadzornog odbora Javnobeležničke komore, Ljiljana Blagojević, gradski pravobranilac i Miljkan Karličić, predsednik Nadzornog odbora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Davos

    28. avgust 2018 | 19:57

    Veliko je pitanje kako će uspeti to da spreče kad su u pitanju veliki ulozi,korupcija kod onih koji trebaju to da urade.

  • ljubica

    28. avgust 2018 | 19:39

    Rano nesto ste se setili.opstina palilula prednjaci u blagoslovu bezspravnoj gradnji

  • Boki

    28. avgust 2018 | 20:11

    A po kom sadasnjem zakonu je moguć promet nelegalnih objekata. Kad sam kupovao stan isti ti beležnici su mi tražili izvod iz Katastra?! Da li to važi samo za neke??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA