≫ 

Veljko je sa sinom (2) prošao kroz pakao: Iznajmio je bicikl sa kog je otpala pedala, ali to nije najgore što se dogodilo. Problemi su samo počeli da se nižu (FOTO)

Radnici su, prema rečima našeg sagovornika, bili potpuno nezainteresovani za problem koji je napravio neispravan bicikl

  • 33

Veljko Gavrilović iz Beograda, sa svojim sinom (2) unajmio je u sredu bicikl u Markoni sportu na Adi Ciganliji. Vožnja se pretvorila u pakao kad mu je otpala pedala, a to nije najgore što je doživeo. Pozvao je u pomoć firmu koja mu je iznajmila dvotočkaša, ali mu je rečeno da mora sam da im ga vrati, jer oni ne izlaze na teren.

- Bicikl mi se bukvalno raspao pod nogama. Ostao sam sa sinom od dve godine kod zgrade Saveznog izvršnog veća (SIV) na Novom Beogradu. Zvao sam Markoni sport i rekli su mi da odem do 25. maja na Dorćolu ili do Beton Hale koja se nalazi u Karađorđevoj ulici. Trebalo je da sa detetom guram bicikl kilometrima i to po vrućini - započeo je razgovor za Telegraf.rs Veljko Gavrilović iz Beograda.

Svi biciklisti voze preko pešačkog prelaza, a kazna za to je 5.000 dinara: Koliko li smo načinili prekršaja za samo jedan dan?

Radnici iz Markoni sporta su, prema rečima našeg sagovornika, bili potpuno nezainteresovani za problem koji je napravio neispravan bicikl.

Pedala je otpala kod SIV-a Foto: Čitalac Telegrafa

- Nisu imali nikakvo rešenje, samo su pominjali da oni ne izlaze na teren i da ja treba da je vratim kod njih. Jedino što mi je preostalo jeste da se vratim taksijem do Ade Ciganlije, ali i to je bilo teško, jer vozači nisu hteli da prevezu bicikl. Tek nakon 45 minuta provedenih na vrućini sa detetom, naišao je taksista koji je želeo da ga preveze - priča Gavrilović.

Naš sagovornik je platio taksi 590 dinara, a morao je i da da novac za prolazak kroz rampu na Adi Ciganliji. Vraćanje bicikla ga je koštalo 650 dinara.

- Ja sam bicikl stavio na taksi i ni izvinjenje nisam dobio, a kamoli refundaciju. Pored toga su mi uredno naplatili što sam ga unajmio - zaključio je razgovor za Telegraf.rs Veljko Gavrilović.

Veljko Gavrilović je sam platio taksi Foto: Čitalac Telegrafa

Iz Markoni sporta su istakli da oni ne izlaze na teren i da su Veljku Gavriloviću objasnili šta je trebalo da uradi.

- Rečeno mu je da prošeta do prvog slobodnog objekta i da mu se zameni bicikl, a prvi slobodan je kod Beton Hale. Od SIV-a do tamo ima 600 metara preko Brankovog mosta. To jedino tako funkcioniše - rečeno je za Telegraf.rs iz Markoni sporta na Adi Ciganliji.

Iz objekta koji se nalazi na 25. maju na Dorćolu navode da Markoni sport iznajmljuje ispravne bicikle i da oni ne odgovaraju za kvarove koji se dese tokom vožnje.

Gavrilović je morao uredno da plati što je unajmio bicikl koji se posle nekoliko kilometra raspao Foto: Čitalac Telegrafa

- To je politika firme, svaki korisnik koji uzme bicikl kod nas je upoznat sa pravilima. Mi ne izlazimo na teren, ali našim korisnicima izlazimo u susret tako što im ne naplatimo kvar koji se desi tokom vožnje - izjavili su za Telegraf.rs iz Markoni sporta na Dorćolu.

VIDEO: Zašto bicikl ne treba voziti po stepenicama?

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pc

    30. avgust 2018 | 10:22

    Mi ne izlazimo na teren, ali našim korisnicima izlazimo u susret tako što im ne naplatimo kvar koji se desi tokom vožnje. Ha, ha, ha, ha. Zamislite rentiram automobil i on se pokvari i oni odvezu u servis i meni naplate kvar. Ovde bi razumeo da je probusena guma, ali ovde je otpala pedala sto znaci da je bicikl ocito bio neispravan kada je iznajmljen. Brale, uzmi advokata, posto si platio i dobio racun, veruj mi, lose ce proci!!!

  • blingaro

    30. avgust 2018 | 08:22

    600m? Kojim to metrom oni računaju? Od SIV-a do Beton hale ima oko 2,5km.

  • Role

    30. avgust 2018 | 11:06

    Sto nisi prijavio inspekciji .Nek oni nesto rade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA