Triatlon trka u Beogradu 23. septembra: Očekuje se 400 takmičara iz celog sveta (FOTO)

Goran Vesić i Milan Gurović su u ime Grada Beograda zahvalili Darku Saviću, direktoru trke, kao i promoteru takmičenja – atletičaru Mihailu Dudašu na tome što ova međunarodna manifestacija predstavlja jednu lepu promociju grada, a pored toga podstrek je mnogim mladim ljudima da se bave sportom

  • 0

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas na konferenciji za medije u Starom dvoru triatlon takmičenje „11TRI Belgrade”, koje će se održati 23. septembra na nekoliko lokacija u prestonici. On je zajedno sa proslavljenim košarkaškim reprezentativcem Milanom Gurovićem podržao ovu trku.

Odgovaraće oni koji nelegalne objekte priključe na javnu infrastrukturu: Vesić posle sastanka sa predstavnicima komunalnih preduzeća

Goran Vesić i Milan Gurović su u ime Grada Beograda zahvalili Darku Saviću, direktoru trke, kao i promoteru takmičenja – atletičaru Mihailu Dudašu na tome što ova međunarodna manifestacija predstavlja jednu lepu promociju grada, a pored toga podstrek je mnogim mladim ljudima da se bave sportom.

Ova trka se prošle godine pokazala kao veoma dobra manifestacija, a ove godine očekujemo oko 400 takmičara iz celog sveta. Na stazi će biti postignuti neki novi rekordi, a triatlon, iako je jedna od najtežih atletskih discilina, predstavlja i najbrže rastući sport na svetu – rekao je Vesić, naglašavajući da će grad nastaviti da podržava razvoj sporta u prestonici.

Vesić na konferenciji - Foto: beograd.rs

U ime organizatora, Darko Savić je zahvalio Goranu Vesiću i naglasio da nije bilo njegove podrške, trka se ne bi ni održala.

Ove godine drugi put organizujemo takmičenje i nadamo se da će da preraste u tradicionalnu manifestaciju. Ovo je trka o kojoj se priča u regionu. Postoji veliko interesovanje altletičara iz inostranstva, ali mi, nažalost, do 15. septembra moramo da završimo prijave zbog formatiranja čipova i štampe brojeva – rekao je Savić.

Prema njegovim rečima, krajnji cilj je da 2020. godine imamo „ajronmen” takmičenje, sa dužom distancom. Ove godine takmičari će plivati 1,9 kilometra na Savskom jezeru, voziće 90 kilometara bicikl i trčaće 21 kilometar.

Ako uspemo u svojim namerama, 2020. godine imaćemo između 2.500 i 3.000 takmičara, a sa njima dolazi i između 7.000 do 10.000 turista – ambiciozno najavljuje Savić.

Promoter trke – atletičar Mihajlo Dudaš rekao je da podržava takmičare i da im se divi zbog toga što daju svoj maksimum da završe takmičenje.

Zbog ove trke, deo Čukarice i Most na Adi biće od 7 do 14 časova zatvoreni za saobraćaj, a 27 linija javnog prevoza koristiće alternativne pravce.

Ekipe Saobraćajne policije i „Beograd-puta”, da bi se bezbedno odvijala trka, zatvoriće Obrenovačku magistralu, Radničku ulicu i Most na Adi. Alternativne trase su pored Sajma i Careve ćuprije. Takođe, molimo građane da ne parkiraju vozila na pomenutoj trasi da bi takmičenje moglo nesmetano da se odvija. Molimo i da se ne dira privremena saobraćajna signalizacija – rekao je Darko Glavaš, v.d. sekretara za poslove odbrane, vanerdnih situacija, komunikacije i kooordinaciju sa građanima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA