• 2

Novi sjaj Filološkog fakulteta: Prelepu fasadu osvetljava 220 reflektora

U toku su i radovi na osvetljenju mosta "Gazela", gde će biti montirano 686 led reflektora

  • 2

Novo dekorativno osvetljenje zgrade Filološkog fakulteta na Studentskom trgu pušteno je noćas, izjavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić.

Ovaj objekat je kulturno-istorijski spomenik i bio je jedini neosvetljeni objekat na Studentskom trgu. Dekorativnu rasvetu postavilo je JKP "Javno osvetljenje" u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Šta to niče ispod Mosta na Adi? Čudna građevina zbunjuje prolaznike svakog dana, otkrili smo o čemu se radi (FOTO)

- Osvetljenjem su istaknuti najlepši delovi fasade čime ovaj značajan objekat nastavlja da živi u punom svetlu i u večernjim satima. Montirano je 220 reflektora najsavremenije led tehnologije kojima su osvetljenje sve tri strane fasade: Studentski trg, Vuka Karadžića i 1300 kaplara. Ukupna vrednost radova iznosila je 36,6 miliona dinara, a nakon osvetljenja ove fasade čeka nas još mnogo radova u gradu kada je u pitanju dekorativno osvetljenje - najavio je Milutin Folić.

Po rečima glavnog gradskog urbaniste, imeđu ostalog, u toku su i radovi na osvetljenju mosta "Gazela", gde će biti montirano 686 led reflektora i delova Beogradske tvrđave sa ukupno planiranih 512 led reflektora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alexa

    Ne može da se stavi dovoljno toalet papira, koliko studenti i posetioci mogu da ukradu.

  • Kristina N.

    Bitno da se za toalet papir na fakultetu nema. Mada me cudi s obzirom na visinu skolarine.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima