≫ 

Čekali su 18 godina i 240 dana da se desi čudo i onda se rodio Srećko: Njima niko nije pomogao, a oni sada nude drugima 100.000 dinara (FOTO)

Oni naplaćuju trudnicama ivanjičku krompirušu jedan dinar, a svakom zaposlenom koji dobije dete daju 100.000 dinara

  • 9

Priča o natalitetu vrti se non-stop na televiziji, svi bi da podstaknu žene da što više rađaju. Ipak na najbolji i najlepši način to su uradili Višeslava (44) i Milomir (46) Miailović, vlasnici jedne pekare u Zemunu, koja godinama nudi mogućnost trudnicama da za svega jedan dinar pazare čuvenu ivanjičku pitu krompirušu, a sada i svakom svom zaposlenom ukoliko dobije dete, nude pomoć od 100.000 dinara.

Odrekle se para i slatkiša zbog dece obolele od raka: Dve devojčice iz Niša pokazale šta je humanost

Ipak iza ove humanosti krije se jedna veoma tužna priča koja je dobila srećan kraj. Borba koja je trajala punih 18 godina, kako bi dobili dete podstakla je Višeslavu i Milomira na ovaj nesvakidašnji potez.

Pekara porodice Miailović Foto: Privatna arhiva porodice Miailovic

- Osamnaest godina i 240 dana pokušavali smo da dobijemo dete. Dok nismo dobili dete moj muž je svakodnevno brojao dane i čekao da nam se desi čudo. A onda sam posle pet veštačkih oplodnji ostala trudna i dobili smo naše dete, našu sreću, a tako smo ga i nazvali - Srećko - započinje priču Višeslava Miailović.

Višeslava, Mile i Srećko Foto: Privatna arhiva porodice Miailovic

Nihovoj radosti nije bilo kraja, od onog dana kada su saznali da je Višeslava trudna krenulo im je sve nabolje, a tada je njen muž odlučio da će svakoj trudnici do Srećkovog 18. rođendana naplaćuju ivaničku krompirušu simboličan jedan dinar. Ipak bračni par Miailović nije se tu zaustavio.

Humana porodica Miailović Foto: Privatna arhiva porodice Miailovic

- Kada je naš mali Srećko napunio jednu godinu, 18. septembra 2015. godine, Mile je odlučio da ode u Zemunsku bolnicu i da svakom detetu koje se tog dana rodilo da vaučer od 5.000 dinara i naravno ivanjičku krompirušu, a sećam se da je tog dana bilo sedam beba - priča ova hrabra majka.

Mali Srećko Foto: Privatna arhiva porodice Miailovic

No, kako tvrdi Višeslava, poslednji humani gest planirali su neko vreme. Razlog za to je što oni tokom borbe da dobiju Srećka i mnogo novca koji im je trebao, nisu dobili pomoć ni sa jedne strane i sami su se borili.

Miailovići su 18 godina čekali Srećka Foto: Privatna arhiva porodice Miailovic

- Podizali smo kredite koje vraćamo, živimo kao podstanari i nemamo mnogo novca, ali želimo da pomognemo da se osobe koje čekaju bebu osete bar malo lagodno. Ovih 100.000 dinara nekom će mnogo značiti. A nama će biti drago što će još jedna beba ugledati ovaj svet. Moj muž je trenutno u inostranstvu gde radi i zarađuje za našu porodicu. Mile se nada da ćemo jednog dana imati svoj stan, i da ćemo Srećku obezbediti krov nad glavom, ali da bi bilo lepo i da dobije stan na lutriji - kroz smeh priča Višeslava.

Srećko Miailović Foto: Privatna arhiva porodice Miailovic

Višeslava naglašava da njihova želja da budućim roditeljima, zaposlenim u njihovoj pekari, daju 100.000 dinara nije reklama već da zaista imaju potencijalnih roditelja.

Srećko sa tatom Foto: Privatna arhiva porodice Mijailovic

- Svima je naš čin bio nešto veoma lepo, zovu nas svi, rođaci, prijatelji, ali i mediji. Nama nije bio ni u jednom trenutku cilj da ovim poboljšamo prodaju, već da podstaknemo mlade da šire svoju porodicu jer će biti srećniji. Srećko je nama mnogo ulepšao život, uneo je smeh i sreću u našu kuću a mi želimo i drugi osećaju ovo što mi osećamo - zaključuje ova plemenita žena.

VIDEO: Ostavili smo bebu da plače na keju! Beograđani su bili iznenađeni i humani

(M.Antonijević / m.antonijevic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    25. septembar 2018 | 15:22

    Srećko budi srećan 100 godina a i tvoji rodiitelji s tobom

  • Pomozimo mesancima

    25. septembar 2018 | 15:16

    Svaki komentar je suvisan. Veliko,najvece postovanje za vas.

  • Rewq

    25. septembar 2018 | 15:12

    Bog pomaže dobrim ljudima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA