• 1

"Deca su zakon": Održan protest trudnica i porodilja u Beogradu

Na protestu su bili Saša Janković, Sanda Raškovic Ivić, Boško Obradović i mnogi drugi

  • 1

Trudnice i porodilje nezadovoljne Zakonom o finansijskoj podršci porodicama sa decom, čija je primena počela 1. jula, protestovale su danas u centru Beograda, jer smatraju da će zbog promene načina obračuna a na osnovu Zakona primati veoma male mesečne nadoknade.

"Zapošljavali" trudnice kako bi im uzimali naknadu za porodiljsko odsustvo: Više od 100 agencija varalo i državu i mlade mame


Učesnice protesta su prošetale od Trga Nikole Pašića do Vlade Srbije, nosile su transparente "Deca su zakon", a sa razglasa su puštane pesme za decu.

Kako je ranije na društvenim mrežama objavljeno protest nije "politički obojen", već su organizovale nezadovoljne trudnice i porodilje.

Na protestu su se, međutim, bili Saša Janković, Sanda Raškovic Ivić, Boško Obradović, Zoran Živković, Goran Chirić, poslanici Pokreta centra u Skupštini Srbije.

Porodilje, trudnice i poslanica Pokreta centra Tatjana Macura predale su ranije danas Skupštini Srbije izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, kojima se, između ostalog, traži da naknada za vreme porodiljskog odsustva ili odsustva radi nege deteta ne može biti manja od minimalne zarade.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima