• 0

Ugostiteljsko-turistička škola sa Savskog venca domaćin susreta "GATUS 2018"

Sinoć su u hotelu "Palace" otvoreni sedmi po redu međunarodni gastronomsko-turistički susreti srednjih stručnih škola "GATUS 2018", a ovogodišnji domaćin je Ugostiteljsko-turistička škola sa Savskog venca

  • 0

Na manifestaciji koja traje tri dana učestvuje 12 škola i preko 100 učenika i profesora iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Foto: Opština Savski venac

Osnovi ciljevi GATUS- a su podsticanje i razvoj saradnje među školama članicama kroz različite aktivnosti, razmena primera dobre prakse, promovisanje ugostiteljstva i turizma kao struke i stvaranje povoljnih okolnosti za profesionalni razvoj učenika.

Foto: Opština Savski venac

Manifestaciju je otvorio zamenik predsednice Opštine Savski venac Zoran Kocić koji je istakao da su ovakvi susreti veoma značajni, đacima za sticanje novih znanja i veština, a školama učesnicama jer podstiču njihovu međusobnu saradnju, a znatno doprinose i turističkom razvoju opština, gradova i država učesnica - poručio je Kocić poželevši uspeh takmičarima i pre svega lepo druženje.

Prema rečima idejnog tvorca ovih susreta, Slavice Šterk, profesorke iz Novog Mesta u Sloveniji, osim takmičenja, svrha je razmena učenika u cilju realizacije praktične nastave u školi i privredi, priprema, organizacija i prodaja različitih turističkih proizvoda, priprema i izvođenje ugostiteljsko- turističkih događaja, apliciranje za međunarodne projekte i zajednički nastup na njima.

Foto: Opština Savski venac

Takmičenje će se održati u Ugostiteljsko-turističkoj školi i školskoj radionici hotelu „Palace“. Takmičarske discipline u kojima se takmiče učenici su svečani ručak-banket i flambiranje poslastice, turistički trodnevni aranžman na temu “Tragom poznate ličnosti moga kraja“ (kulturno-istorijska ličnost) i priprema jela po porudžbini od pastrmke i priprema poslastice po porudžbini.

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima