• 6

Zaboravite na GSP, kroz grad se danas može samo pešice, na biciklu ili - trkom na polumaratonu!

Izmenjeno je čak 70 trasa linija

 • 6

Drugi Beogradski polumaraton, pod sloganom "Trka dobrote", biće održan danas od 10 sati, zbog čega će ponovo doći do zatvaranja velikog broja ulica u centru grada i na Novom Beogradu, pa čak i Brankovog mosta!

Zbog Beogradskog polumaratona u nedelju će biti blokirano pola grada, a evo kojim ulicama nećete moći da prođete

Trasa trke od 10 kilometara je od Ulice Bulevara kralja Aleksandra i Resavske, kroz Beogradsku, Starine Novaka, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Bulevar Vojvode Bojovića, Parisku, Kneza Sime Markovića, Pop Lukinu, Brankovu, Kraljice Natalije, Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazije.

Trasa polumaratona, trke od 21 kilometar, je Bulevar Kralja Aleksandra, Beogradska, Starine Novaka, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Bulevar Vojvode Bojovića, Pariska, Kneza Sime Markovića, Pop Lukina, Brankova, Bulevar Nikole Tesle, 22. oktobra, Aleksandra Dubčeka, Bulevar Mihajla Pupina, Omladinskih brigada, Bulevar Milutina Milankovića, Bulevar umetnosti, Milentija Popovića, Bulevar Zorana Đinđića, Antifašističke borbe, Bulevar Mihajla Pupina, Brankova, Kraljice Natalije, Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazije.

Foto: Promo

- Izmene počinju već od ponoći između subote i nedelje u zoni startnog cilja, u Bulevaru kralja Aleksandra i u zoni cilja kod hotela "Moskva" na Terazijama. Trasa trke na 10 kilometra biće zatvorena u nedelju od devet sati, a postepeno će biti otvarana za saobraćaj u zavisnosti od toga kako se trasa bude oslobađala od trkača. Trasa polumaratona biće zatvorena u kontinuitetu od 10 do 13 sati, kada je predviđena vremenska rampa, a zatim će i ona biti otvarana postepeno kako se bude oslobađala, osim na potezu od Slavije do Terazija, gde će saobraćaj biti uspostavljen posle 17 sati - rekao je Darko Glavaš, v. d. gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

Zbog polumaratona je i Sekretarijat za javni prevoz izmenio trase autobusa, tramvaja i trolejbusa na 70 linija.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Blok 45

  30. septembar 2018 | 09:50

  Da li ste više normalni? Svake nedelje nekakva trčanja i paradiranja ulicame Beograda. Na livadu, pa tamo paradirajte i trčite.

  132
  6

  Podelite komentar

 • vladimir^

  30. septembar 2018 | 11:05

  Ovo je vec preslo u sadizam prema Beogradjanima i strancima... Nedeljom veliki broj stranaca, poslovnih ljudi, odlazi iz Beograda i treba taksijem da se prebace iz mnogobrojnih hotela koji su u vecini u ulicama koje se zatvaraju, do aerodroma, na koji nacin? Organizujte maratone na Avali, pesacke zone takodje, organizujte autobuski prevoz do tamo... Ne znam kako bih nazvao ljude koji "dovlace" narod u centar, umesto da organizuju skupljanja na mnogobrojnim izletistima na obodu grada...

  62
  1

  Podelite komentar

 • Ševa

  30. septembar 2018 | 12:34

  Ovo jr teror

  19
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA