≫ 

Curica sa gitarom u ruci nasred Terazija razbesnela sve roditelje: Da li bi nazovi majka ovog anđela sela da prosi za hranu? (FOTO)

Ostalo je nepoznato šta je sa roditeljima deteta i gde su oni bili dok je ona "muzicirala"

  • 6

U centru grada, na Terazijama, zabeležena je slika koja je osvanula na društvenim mrežama. Devojčica, ne starija od pet, šest godina sa malom gitarom u ruci "zabavljala" je sugrađane, želeći da isprosi ponešto novca za hranu.

Pred beogradskom crkvom prosjakinja me je udarila, jer joj nisam dala novac: Jesam li manje hrišćanka, ako odbijam da budem naivna?

Na komadu kartona ispred nje, urednim rukopisom pisalo je: "Skupljam za hranu". Detence je stajalo ispred jedne od renomiranih radnji, koja je reklamirala novu kolekciju.

Ostalo je nepoznato šta je sa roditeljima deteta i gde su oni bili dok je ona "muzicirala". Kakva ih je nevolja naterala da dete ostave da praktično prosi? Kada vidimo da deca pokušavaju na ulici muziciranjem da zarade novac za nove instrumente ili put na neko takmičenje, ume da nam bude simpatično i uvek malim virtuozima izdvojimo neki dinar, ali šta ima slatko u činjenici da dete prosi za hranu na ulici?

Dete prosi za hranu, Foto: Twitter/Pan JJ

KO SVE IMA DETE!

Bilo bi simpatično, da nije natpisa na kartonu. Bilo bi lepo curicu u roze patikicama, duge kosice videti u parku, kako se igra s drugom decom, a ne ovako. Ko je jadno dete doveo da prosi? Ko je odlučio da je zloupotrebi i u njene ručice stavi gitaru?

Ponekad me sramota ko se sve zove roditeljem u današnje vreme. Pitala bih majku ovog deteta, ako je uopšte ima, da li bi ona sela posred Terazija, s kartonskom kutijom ispred sebe da prosi? Ili je previše ponosna za tako nešto? Dete ne zna šta to znači, malo je i nesvesno stida i srama?

I na stranu sve okolnosti ovakvog poteza jednog roditelja. Ovo je dete i njemu nije mesto na ulici!

U Srbiji je trenutno oko 6.000 dece koja su oduzeta od roditelja.

VIDEO: Kome ćete pre pomoći, prosjaku ili bogatašu?

(J. V./j.vucic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    2. oktobar 2018 | 19:02

    Bitno da ima za sljam u parovima i farmi,joj al bi ih u rembas,zalosno.

  • Nikolas

    3. oktobar 2018 | 09:06

    OVO JE SLIKA SVETA U KOME 300MILIONA DECE GLADUJE I 700MILIONA ODRASLIH!!

  • Gorgeous

    2. oktobar 2018 | 19:38

    Odmah i momentalno kontaktirati Centar za socijalni rad! Porodičnim zakonom je zabranjeno da deca mlađa od 12 godina budu bez nadzora. Ovde ima toliko elemenata za pokretanje postupka oduzimanja deteta. Ovi roditelji ne zaslužuju tu privilegiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA