≫ 

Mislite da znate gde je centar Beograda? E pa varate se - ovo je pitanje na koje niko ne zna odgovor

Jako je teško precizno odrediti gde je centar Beograda

  • 10

Beograđani oduvek vode polemiku gde se to nalazi "pravi centar" glavnog grada Srbije, a do jednog tačnog konkretnog odgovora niko nije uspeo da dođe.

Na jednoj Fejsbuk stranici korisnik je postavio pitanje "Zna li neko koja je tačka zvanično centar Beograda, ako takva tačka uopšte zvanično i postoji? (Ne mislim na geografski centar koji je navodno u Sremčici)".

Komentari koji su usledili potkrepili su činjenicu da je jako teško dati precizan odgovor.

Jedni su pisali da je centar Trg Republike, jer "odatle svi brojevi ulica od 1 pa na dalje idu u svim smerovima zavisno u kom je ulica položaju u odnosu na Trg Republike".

Mišljenja su podeljena; Foto: Facebook

Neko je prokomentarisao da je geografski centar Cerak vinogradi. Jedan Đorđe napisao je da je centar pak Terazijska česma, a Jovana da je to Slavija.

Provukla se teorija da je odgovor na postavljeno pitanje Skupština grada.

Dok su se Beograđani razmenjivali svoje stavove i mišljenja, stekao se utisak da je do odgovora nemoguće doći, jer postoji mnogo različitih verzija.

Pišite nam u komentarima gde je, prema vašem mišljenju, pravi centar Beograda.

VIDEO: Evo šta je usred bela dana radio jedan Beograđanin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 8. oktobar 2018 | 15:44

    Заболи ме где је центар Београда!...

  • Aca

    8. oktobar 2018 | 14:47

    Pod centrom Beograda se računa uglavnom sve gde prolazi tramvaj dvojka i van tog kruga uglavnom nije centar. Kada bi obeležili nekom tačkom centar grada, tu tačku bi verovatno stavili kod Trga Republike, Kneza Mihaila ili Terazija. Po mom mišljenju centar je krug dvojke i to je ta velika tačka, zatim idu naselja nadomak centra (Senjak, Banovo brdo, Konjarnik, Karaburma), gradska naselja dalje od centra (Petlovo brdo, Ledine, Resnik), bliža periferija (Padinska skela, Surčin, Altina, Batajnica) i dalja periferija (Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac).

  • Pera pisar iz ...

    8. oktobar 2018 | 14:41

    Beograda ti je Dorćol i Vračar a sve ostalo su prigradska naselja. Administrativni centar je Kalemegdan. Pošto je zavladala moda biti 'Beograđanin' onda su Mirijevo, Mali Mokri lug i ostala okolna sela proglešene za Beograd i sve to zajedno postalo jedna velika selendra. Sad vam je sve jedno gde vam je centar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA