Uručena donacija Centru za socijalni rad: Grad Beograd obezbedio dva terenska vozila (FOTO)

Ova dva centra imaju ukupno 21 hiljadu korisnika, a u razgovoru sa direktorima čuli smo da ne pamte kada su poslednji put dobili automobile - rekao je Vesić

  • 3

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević uručili su danas ključeve od automobila predstavnicima Gradskog centra za socijalni rad. Zamenik gradonačelnika je tom prilikom precizirao da je Grad Beograd obezbedio dva terenska automobila i to za radnike Centra za socijalani rad Zemuna i Novog Beograda.

Osnovci skupljali pomoć za decu iz Zvečanske: Odeća, igračke i školski pribor povodom Dečje nedelje (FOTO)

Ova dva centra imaju ukupno 21 hiljadu korisnika, a u razgovoru sa direktorima čuli smo da ne pamte kada su poslednji put dobili automobile. To, nažalost, govori o tome koliko se ranije malo vodilo računa o ljudima koji obavljaju veoma važan, društveno odgovoran posao, a istovremeno i osetljiv i težak posao koji mora da se radi s ljubavlju. Naša je obaveza tim veća da im obezbedimo dobre uslove za rad – istakao je Vesić.

On je podsetio da je resorno ministarstvo prošle godine nabavilo tri automobila i izrazio uverenje da će se narednih godina naći način da se pomogne i drugim centrima za socijalni rad.

Ove godine obnovljena su dva objekta Centra za socijalni rad, u Surčinu i na Vračaru, a u toku je i obnova centra na Voždovcu. Poslednjih godina u ovoj oblasti urađeno je mnogo više nego decenijama unazad – istakao je Vesić, naglašavajući značaj toga da nije dovoljno obezbediti samo pomoć već i osećaj pripadanja društvu ljudima koji dolaze u centre.

Svečano uručenje ključeva vozila - Foto: Beoinfo

On je izrazio veliku zahvalnost svim zaposlenima u Centru za socijalni rad.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku, te da to svakodnevno i pokazuje na terenu.

Ova investicija mnogo znači za centre za socijalni rad jer omogućava socijalnim radnicima i zaposlenima bolje uslove rada, a samim tim i podizanje kapaciteta rada na terenu. Planirali smo i za sledeću godinu da nastavimo sa ulaganjem, pre svega u objekte socijalne zaštite, a samim tim i u njihova osnovna sredstva za rad. Ne treba zaboraviti vredne i marljive radnike, njih oko 500, u Beogradskom centru za socijalni rad, koji svakodnevno vode računa o sto hiljada korisnika – rekla je Nataša Stanisavljević.

Ona je naglasila da je socijalna zaštita Grada Beograda za protekle četiri godine imala najveća ulaganja do sada, kao i da je posle dvadeset godina izgrađen Centar za socijalni rad u Obrenovcu.

U planu je izgradnja novog centra za socijalni rad u Barajevu, kao i nastavak unapređenja rada ostalih ustanova socijalne zaštite zahvaljujući tome što se veliki deo prihoda budžeta usmerava ka socijali – rekla je Stanisavljevićeva.

Goran Vesić - Foto: Beoinfo

Direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović naglasila je da je nesporna namera i razumevanje grada i nadležnog sekretarijata da radi intenzivno na unapređenju uslova za rad.

Imamo više od 100.000 korisnika i rad na tim predmetima po proceduri podrazumeva izlazak na teren, obilazak korisnika i porodica. Sa druge strane, mi sami sprovodimo smeštaj naših korisnika i radimo neodložne intervencije posle radnog vremena, najčešće noću. Tako da bezbedni i ispravni automobili istovremeno predstavljaju bezbednost i sigurnost i za naše korisnike i za zaposlene. Računamo na obećanje da ćemo konačno revitalizovati naše ustanove koje godinama unazad nisu revitalizovane i obnoviti vozni park, što je naše osnovno sredstvo za rad – istakla je Zorica Pavlović i zahvalila na ovoj pomoći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA