≫ 

Kroz beogradski gradski prevoz prošle godine prošlo je 828,5 miliona putnika! Da su svi platili kartu, gde bi nam kraj bio (GRAFIKA)

Prosečno je u saobraćaju bilo 1.398 vozila

  • 17

Prema najnovijim podacima Sektora statistike Grada Beograda, prošle godine je autobusima, trolejbusima, tramvajima i vozovima u gradu prevezeno blizu 828.5 miliona putnika!

Zašto je postalo sasvim normalno i "ispravno" da se iživljavamo nad kontrolorima Busplusa?

Vozila GSP-a i drugih gradskih prevoznika prevalila su ukupno 134,8 miliona kilometara, a prosečno je u saobraćaju bilo 1.398 vozila, dok je ukupan broj vozila 2.098.

Printskrin: Gradska uprava, Sektor statistike

GSP ima 248 tramvaja, a u saobraćaju je prosečno svega 106, potom 123 trolejbusa (prosečno u saobraćaju 78) dok je ukupan broj gradskih autobusa svih prevoznika 1.718, a u saobraćaju je 1.218.

Foto: M. Beljan

Na rapsolaganju putnicima je i 11 kompozicija BG voza.

Da su svi prevezeni putnici imali i overeni busplusGSP bi uz ove brojke zasigurno procvetao... Do tada, nastavlja se tiha borba između švercera i kontrolora, švercera i platiša, kao i neizvesnost između opstanka i kraha najvećeg gradskog prevoznika.

Foto: Telegraf

VIDEO: Maloletnici maltretiraju vozača GSP-a na okretnici autobusa 89 u Beogradu

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    20. oktobar 2018 | 19:28

    Beograd je grad koji ima oko 2.5 miliona ljudi...nemojte da racunate to sto neko mora da promeni 2-3 ili vise prevoza do posla. Zamisli 828 miliona putnika O.o ... Necemo da placamo kartu u svakom autobusu, uvedite dnevnu kartu koja kosta 30 din i toliko ce svako da odvoji za kartu. Ovo sto su oni nametnuli je cist bezobrazluk. Koju god temu da pokrenete u ovoj zemlji i kad god se uhvatite za nesto sto ne valja uprite prstom u sistem, sistem je kriv za sve. Da ne gresim dusu i mi smo g.... Ziveo rijalitiy zivela kija, ziveo sloba, zivela luna... I svi politicari sa njima!

  • Neki tamo

    20. oktobar 2018 | 18:29

    Da se postuje red voznje pa i da se plati, gde god da se krene mora ranije jer naravno nikada ne dolazi na vreme. Npr linija 42 koja saobraca na relaciji Slavija-Petlovo Brdo je najgora u celom gradu. Nju uglavnom koriste penzioneri jer povezuje domove zdravlja. Nikada ne dodje na vreme i dogodi se da kasni po sat vremena, ljudi kasne na posao, deca u skole, a stariji gradjani kod lekara. Ponavljam najgora linija u celom gradu!

  • Feki

    20. oktobar 2018 | 23:37

    Svakom zaposlenom Beogradjaninu (svako ko je zaposlen u Bg-u),svakog meseca kad legne plata ,automatski skinuti sa racuna 1000 din. ( ni dinar vise ) i uplatiti GSP -u !!! Na ovaj nacin Gsp bi inkasirao mnogo vise para nego sto ima danas,pezioneri ,skolarci i nezaposleni bi se vozili za dzabe,ne bi bilo toliko KONTROLORA,a strancima naplacivati karte po trenutnim cenama. OVO JE NAJRACIONALNIJE RESENJE , sto bi se reklo " I VUKOVI SITI,I OVCE NA BROJU"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA