≫ 

Veliko priznanje: Beograd domaćin Samita ministara transporta Kine i 16 zemalja Evrope

Ovaj samit je mnogostruko važan za Beograd, naglasio je zamenik gradonačelnika

  • 0

Srpska prestonica će od danas do srede biti domaćin Samita gradova Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić tim povodom za „Blic” je izjavio da za njegovo održavanje nema prirodnijeg mesta od Beograda.

Podržavamo izmene zakona koji će sprečiti bespravnu gradnju, Vesić poručuje: Svi objekti će morati da budu vidljivi i na satelitskom snimku

Beograd je ovu čast dobio zahvaljujući velikom ugledu koji u Kini uživa naš predsednik Aleksandar Vučić. Beograd je grad koji je 2014. godine premijera Kine Li Kećanga proglasio počasnim građaninom. Naš grad je već 38 godina ponosni pobratim Pekinga – istakao je za „Blic” Goran Vesić.

Goran Vesić - Foto: Milena Đorđević

Ovaj samit je mnogostruko važan za Beograd, naglasio je zamenik gradonačelnika.

Nema zemlje u ovom delu sveta koja je privukla više kineskih investicija od Srbije. Do skoro se Beograd nije dovoljno trudio da privuče kineske investicije i tako je bilo do dolaska kompanije „Meita”, u kojoj će, kada bude završena druga fabrika u koju ulažu 100 miliona evra, raditi 2.500 ljudi. Danas u Obrenovcu skoro da nema nezaposlenih, a gradski prihod od poreza na zarade samo sa ove opštine veći je od milijardu dinara! Kompanija „Jin Long” preuzima „Ikarbus”, a pre manje od mesec dana, prilikom posete predsednika Vučića Kini, potpisan je ugovor o izgradnji naučno-tehnološkog parka Borča, čija je vrednost 100 miliona evra i u kome će raditi oko 10.000 mladih stručnjaka – kazao je Vesić.

On je podvukao da ni to nije sve, već da kineske kompanije nastavljaju i dalje da ulažu.

Ako dodamo da je kineska kompanija „Šandong” pobedila na nadmetanju za koncesiju za javne garaže, jasno je da Kina u našem gradu postaje najznačajniji investitor. Upravo zato je važan samit koji se održava u Beogradu jer je on poziv drugim kineskim investitorima da dođu u Beograd – kazao je Goran Vesić i podsetio da ne treba zaboraviti da se za ovogodišnji samit u Beogradu izborio i bivši gradonačelnik Siniša Mali, što predstavlja dokaz kontinuiteta vlasti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA