Projekat "Eko genijalci" za palilulske đake prvake

Projekat se realizuje u saradnji sa organizacijom Build Energy Team (BET) za oko 1800 đaka prvaka u svih 17 osnovnih škola na opštini Palilula

  • 0

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić prisustvovao je danas u Osnovnoj školi "Jovan Popović" promociji projekta "Eko genijalci" koji obuhvata edukaciju prvaka o zaštiti životne sredine, energetskoj efikasnosti i o tome šta su obnovljivi izvori energije.

Projekat se realizuje u saradnji sa organizacijom Build Energy Team (BET) za oko 1800 đaka prvaka u svih 17 osnovnih škola na opštini Palilula.

- Mislim da će ova edukacija i ulaganje u decu u godinama koje dolaze doneti benefite i rezultate, zato što deca na jedan lep i kreativan, njima prijemčiv način uče koliko je važno da čuvamo našu životnu sredinu, da pravimo uštede, ne rasipamo električnu energiju, koliko je bitno da oni u budućnosti imaju svest o energetskoj efikasnosti i koliko sve to znači za našu opštinu, grad, sutra za našu zemlju - rekao je Jovičić.

On je istakao da je Opština Palilula uvek spremna da podrži akcije poput projekta "Eko genijalci" jer, kako je rekao, ulaže se u ono što je najvrednije što imamo, a to jesu naša deca koja su naveći potencijal.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Ako u njih u ovom trenutku ulažemo dosta energije i adekvatnog znanja sigurno ćemo imati bolje društvo za narednih pet, deset ili petnaest godina. Kao što u ovom segmentu želimo da napravimo dobre i velike iskorake, tako smo do sad imali veliki broj edukacija i u bezbednosti saobraćaja i u kreativnim radionicama po mnogim pitanjima, koje će zasigurno dati rezultat u budućnosti - naglasio je Jovičić.

- Projekat naišao na odličan odziv, ne samo kod dece i nastavnika, nego i kod roditelja, jer deca su ta koja prenose sve te informacije u porodice u kuće i to je nešto što nas podstiče da projekat nastavimo da realizujemo i u drugim, ne samo beogradsim opštinama, to ćemo raditi i u ostalim delovima Srbije - rekla je Jovanka Arsić Karišić predsednik Upravnog odbora ekspertske organizacije Build Energy Team.

Projekat je podržala Fabrika hartije Beograd d. o. o - Kao društveno odgovorna kompanija imamo za cilj da pojačamo svest, pre svega kod najmlađih sugrađana o održivom razvoju, i zahvalio bih i Opštini Palilula i Build Energy Team na inicijativi koju su pokazali. Mi smo uvek spremni da sa najmlađima radimo na edukaciji - rekao je direktor Fabrike Milan Marković.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA