≫ 

Mi smo mala zemlja, a prvi smo na svetu! Grad Beograd pozvao građane na svečani doček zlatnih odbojkašica

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić takođe će primiti sutra žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu održanom u Jokohami

  • 45

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić čestitao je danas odbojkašicama zlatnu medalju koju su osvojile na Svetskom prvenstvu u Japanu i pozvao građane da se u što većem broju okupe u ponedeljak ispred Starog dvora da pozdrave naše reprezentativke.

Odbojkašice plaču dok grmi Bože pravde: Slika za sva vremena, za ponos i istoriju! (VIDEO)

Tradicionalno, za osvajače medalja na velikim takmičenjima, rezervisano je mesto na čuvenom balkonu Starog dvora.

- Grad Beograd će sa ponosom organizovati ovaj doček. Muzički program će početi oko 18 časova, a one će, oko 19 časova izaći da pozdrave građane - rekao je Vesić i naglasio da je uspeh odbojkašica veliki uspeh za Srbiju.

Osvajanjem zlata Srbija se na najbolji mogući način promovisala, a Vesić kaže da se osvojenom medaljima vidi snaga kulture i sporta u našoj zemlji.

- Mi smo mala zemlja, a prvi smo na svetu. Više stotina miliona ljudi širom sveta preko televizijskih ekrana slušalo je našu himnu i videlo našu zastavu na pobedničkom postolju. Ovaj uspeh je veliki - zaključio je Vesić koji je gostovao u Jutarnjem programu RTS-a.

Foto: japan2018.fivb.com

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće sutra žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu održanom u Jokohami.

Prijem će biti u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je predsednikova Služba za informisanje.

Prijemu će prisustvovati i predsednik Republike Srpske i izabrani član predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA