≫ 

Ekspresno zatvoren građevinski bizar na Zvezdari: Najuža zgrada je nelegalan objekat i može odmah da se ruši (FOTO)

Ljudi se čude kako je sklepana kao u inat objektu pored nje

  • 25

Pomalo bizarna zgrada, koja se poslednjih nedelja završava na Zvezdari, jedna je od glavnih tema Beograđana na društvenim mrežama zbog svog krajnje nesvakidašnjeg izgleda.

Naime, građevina u Ulici Svetozara Zorića napravljena je kao u inat objektu pored nje, jer blokira pogled apsolutno svim stanarima. Uz to, toliko je uska, da deluje kao da nema šanse da sadrži i stanove i hodnike koji do njih dovode. Osim ako stanovnici neće hodati i živeti "popreko".

Nakon što su mediji danas skrenuli pažnju na ovu pojavu, građevinska inspekcija je, zajedno da komunalnom policijom, izašla na teren. Uverili su se da je zgrada široka tek nekoliko metara, te je gradilište odmah zatvoreno, prenosi B92.

Ubrzo se ispostavilo da je u pitanju nelegalan obekat, te da nadležnim gradskim službama za legalizaciju nije podnet nikakav zahtev za njegovu legalizaciju. To znači da bi inspekcija mogla odmah da ovaj objekat sruši.

IŠČUĐAVANJE OKO GRAĐEVINSKE DOZVOLE

Ko bi izdao dozvolu da izgradnju ovake višespratnice pitanje je koje je najviše morilo Tviteraše, od kojih je sve i počelo.

- Voleo bih da upoznam lika koji je potpisao građevinsku dozvolu za ovo čudo - prokomentarisao je jedan Tvitera sa kojim su se odmah mnogi složili.

Drugi su zgradu nazvali "anoreksičnom" zgradom," mršavom" ili "slim" dok su se treći zapitali ima li ona uopšte hodnike i kolicni li se tek liftovi ovde planiraju.

- Ma ovo je neko gradio pošto-poto, samo da se zove investitorom. Živo me zanima ko će još pristati da ovde živi - nadovezali su se korisnici društvenih mreža.

Neki su čak spekulisali da je ovo inaćenje na skelama posledica svađe dva brata.

Na sklepana arhitektonska rešenja u prestonici već smo navikli, barem kada su nelegalne dogradnje u pitanju, ali ova mršavica će, po svemu sudeći, stići na vrh liste građevinskih bizara Beograda.

Šta mislite o ovoj zgradi? Javite nam u komentarima.

A, tek da vidite šta je uradio ovaj Rus

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Užas

    25. oktobar 2018 | 15:53

    Gde su bili inspektori kad je iskopavan temelj? Kazne za sve.

  • BG 2

    25. oktobar 2018 | 13:27

    Lepa zgrada samo da se ne sruši na vetru i ne prokišnjava.

  • Лазенда

    25. oktobar 2018 | 13:47

    Оваквих зграда по Европи има колико хоћете, само код нас не ваља....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA