Grad Beograd privlači investitore u prigradska naselja, a evo i kako: Goran Vesić izneo plan za nove projekte

- Za investitore veoma važno da znaju sa kakvim kapacitetima prigradske opštine raspolažu, gde postoji prazna hala i slično - izjavio je Goran Vesić

  • 33

Grad Beograd i Vlada Srbije napravili su plan da se urade "lične karte” svih prigradskih opština, kako bi se privukli novi investitori koji bi ulagali u te delove Beograda, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je, gostujući na Studiju B, precizirao da je za investitore veoma važno da znaju sa kakvim kapacitetima prigradske opštine raspolažu, gde postoji prazna hala i slično.

- To ćemo uraditi sa svim prigradskim opštinama, sa osnovnim ciljem da se zaposli što veći broj ljudi. Planirana je i izmena Statuta Grada Beograda, kako bi se ovim opštinama vratile nadležnosti da izdaju dozvole za objekte od tri do pet hiljada kvadrata, kao i da rade legalizaciju do osamsto kvadrata i da sami donose planove detaljne regulacije. To je način da one same brže izlaze u susret investitorima - rekao je Vesić, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da su ove nadležnosti nepravedno opštinama oduzete tokom prethodne vlasti, čime je čitav proces centralizovan i umnogome otežan.

Za investitore veoma važno da znaju sa kakvim kapacitetima prigradske opštine raspolažu, gde postoji prazna hala i slično-Foto: beograd.rs

- Da bi se ljudima olakšalo, ideja je da opštine čak i u mesnim zajednicama otvore kancelarije za legalizaciju - najavio je Vesić.

On je podsetio da je zahvaljujući "Meiti" u Obrenovcu zaposleno oko 2.300 ljudi, a kada se završi nova fabrika u maju naredne, godine radiće 3.500 ljudi.

- Uvešće se autobuske linije prema Barajevu i Lazarevcu, kako bi ljudi iz ovih opština mogli da rade u ovoj fabrici jer nema dovoljno radne snage u samom Obrenovcu - dodao je Vesić.

Lazarevac je uspeo da obezbedi nova radna mesta, prevashodno za žene, zahvaljujući investiciji na prostoru fabrike „Beko”, tako da su ove dve prigradske opštine primer za ostale. Akcenat će u narednom periodu, poručio je Vesić, biti na investitorima koji zapošljavaju žene.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    2. novembar 2018 | 13:31

    Sve je više ulaganja,investicije su sjajne za razvoj turizma.

  • Brane

    2. novembar 2018 | 13:16

    Sve planove gradska vlast sprovodi na najbolje moguće načine i u interesu gradjana.

  • Nikola

    2. novembar 2018 | 13:06

    Treba dati na znacaju i prigradskim opstinama, njihova vaznost nije nista manja od centralnih opstina. Treba skenirati potrebe tih opstina i dovoditi investitore u sve opstine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA