≫ 

Ko je pogrešio na ovom snimku - vozači kombija ili oni koji su postavili lavirint nasred Obilićevog venca? (VIDEO)

Napred, nazad, pa polukružno - ko će prvi da pronađe put

  • 3

Najmlađi Beograđani slatko su se zabavljali tražeći izlaz iz zlatnog lavirinta, najnovije atrakcije postavljene na Obilićevom vencu zajedno sa novogodišnjom rasvetom. Međutim, sada u jutarnjim satima čitava pešačka zona postaje lavirint i to za vozače dostavnih kombija.

Na Fejsbuku je objavljen snimak nekoliko kombija i malih kamiona koji na sve moguće načine pokušavaju da se provuku do željene destinacije: manevrišu, odlaze u rikverc, obilaze panoe, šetače, bandere, travu...

Ko je ovde pogrešio - oni koji su nasred ulice postavili lavirint ili oni koji su ujutro pošli da dostave robu prodavnicama koje tokom dana služe pešake?

Gradski sekretar Drako Glavaš kategorično tvrdi da su vozači dostavnih vozila u prekršaju. Oni, kaže, nipošto ne smeju da zalaze u pešačku zonu.

- Ulazak u pešačku zonu je strogo zabranjen. Snabdevanje se radi iz ulica u kojima je to dozvoljeno u Sekretarijatu za saobraćaj: iz Vasine, Carice Milice, gornjeg dela Cara Lazara ili iz delova prilaza bočnih ulica - kaže Glavaš.

Ulazak u pešačku zonu je moguć samo u specijalnim slučajima. Osim hitnih službi, motornim vozilom možete zaći i u slučaju selidbe ili neke druge potrebe, ali uz posebnu dozvolu Sekretarijata za saobraćaj i samo pod uslovom da to vozilo ne prelazi ukupnu težinu od tri tone.

- Grad se zalaže za postavljanje fizičkih barijera u dogovoru sa sektorom za vanredne situacije, hitnom pomoći i gradskim komunalnim preduzećima - naglasio je Glavaš.

Inače, ovaj lavirint nedavno je oštećen, a protiv onih koji su to učinili podneta je prekršajna i krivična prijava.

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaskader

    5. novembar 2018 | 14:36

    Onaj koji snima. Komentari coveka koji je besan na sve....

  • Sokan

    5. novembar 2018 | 15:26

    O pitanju je pešačka zona tako da mogu da ga postave gde hoće

  • VukSan

    5. novembar 2018 | 15:28

    A kako bi tu prošla kola hitne pomoći, okolo ? To više ne bi bila hitna pomoć

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA