"Parking servis" donirao školama nastavna sredstva

JKP "Parking servis" uručilo je, u OŠ "Kralj Petar I", nastavna sredstava direktorima 25 osnovnih škola sa područja zonskog sistema parkiranja

  • 0

Osnovne škole sa opština Stari grad, Savski venac, Vračar, Palilula, Zvezdara, Novi Beograd i Zemun dobile su od ovog preduzeća na poklon 13 interaktivnih tabli, 23 projektora, 2 računara, 2 razglasa i 6 multifunkcionalnih štampača. Svečanom dodelom nastavnih sredstava i edukativnom predstavom o ponašanju u saobraćaju za oko 100 đaka prvaka ove škole, "Parking servis" je započeo i 12. ciklus akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole".

Foto: Promo/JKP Parking Servis

Događaju su prisustvovali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, članica Gradskog veća Tanja Popović i direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, govoreći o akciji "Đaci vas mole, usporite pored škole", istakao je da to jedna od najlepših akcija grada Beograda, koja se organizuje već 11 godina i kojoj prisustvuju sva deca sa teritorije grada Beograda koja polaze u prvi razred. Zamenik gradonačelnika osvrnuo se i na akciju "Đačko parking mesto" naglasivši da je akcija uspešno zaživela, a da "vozači upravo biraju ova mesta za parkiranje, jer znaju da će prihod od naplate parkiranja ići školama i deci".

Foto: Promo/JKP Parking Servis

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković rekao je da je do sada održano oko 1.800 edukativnih predstava o bezbednosti đaka prvaka na putu od kuće do škole.

- Zahvaljujući gradu Beogradu i uvođenju zona usporenog saobraćaja, zabeležen je vidljivo manji broj nesreća u blizini škola, čemu su dodatno doprinele i edukacije mališana o saobraćaju u okviru akcija "Parking servisa", - istakao je Čupković.

Foto: Promo/JKP Parking Servis

Akcija "Đačko parking mesto" pokrenuta je 2015. godine i ovo je treća godina za redom kako se osnovnim školama dodeljuju nastavna sredstva. U blizini svih 25 škola sa područja zonskog sistema parkiranja postavljen je saobraćajni znak, koji obeležava "đačko" parking mesto i za koji važi režim parkiranja zone u kojoj se nalazi. Prihod od naplate parkiranja na "đačkim" parking mestima prikuplja se na godišnjem nivou i koristi za kupovinu opreme za izvođenje nastave.

Nakon današnje edukativne predstave, "Parking servis" je svakom đaku prvaku OŠ "Kralj Petar I" poklonio bojanku sa motivima grada Beograda, bojice, raspored časova i svetloodbojni prsluk, sa kojim će na putu od kuće do škole biti uočljiviji, a samim tim i bezbedniji.

Foto: Promo/JKP Parking Servis

"Parking servis", u saradnji sa Saobraćajnom policijom, sekretarijatima za saobraćaj i obrazovanje, uz veliku podršku Grada Beograda, nastavlja da vodi posebnu brigu o bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju. Preduzeće kroz akciju "Đaci vas mole, usporite pored škole", pokazuje svoju društvenu odgovornost edukujući đake prvake osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju, dok kroz akciju "Đačko parking mesto" pomaže školama u podizanju kvaliteta izvođenja nastave.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA