Otvoren prvi dečiji Pop-up festival u DKC Majdan

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta danas se u DKC Majdan održava prvi Pop-up dečiji festival u Srbiji, u organizaciji Agencije za edukaciju "New Level", a uz podršku Opštine Savski venac

  • 0

Ovim jedinstvenim događajem naša zemlja se pridružila globalnoj misiji za razvoj emocionalne inteligencije dece i omladine, koja se odvija u više od 150 zemalja širom sveta uz podršku UNICEF-a, i sa vizijom da Konvencija o pravima deteta Ujedinjenih nacija dobije svoju punu realizaciju.

Festival je otvorila članica Veća opštine Savski venac Danijela Mirjanić. Čestitavši Međunarodni dan deteta, ona je poručila da je zajednički cilj stvaranje ambijenta u kojem će deca moći da ostvare svoja prava, da rastu i razvijaju svoje potencijale.

- Rado smo podržali inicijativu Agencije “New Level“ i Ivane Kuzmanović da se prvi dečiji Pop-up festival održi na Savskom vencu. Današnji dan je prilika da se prisetimo osnovnih principa Konvencije o pravima deteta i da skrenemo pažnju na značaj dečijih prava – rekla je Mirjanić.

Foto: Savski venac

Direktorka Agencije „New Level“ i organizator festivala Ivana Kuzmanović kazala je da je koncept današnjeg događaja preuzet od međunarodne organizacije Six Seconds i da se prvi put primenjuje kod nas. Ona je zahvalila Opštini Savski venac koja je prva prepoznala njegovu važnost, izrazivši nadu da će se Pop-up festival sledeće godine održavati ne samo na nivou opštine, već i u svim gradovima u Srbiji.

- Program posvećen razvoju emocionalne inteligencije dece i omladine pokrenuli smo na volonterskoj bazi, a nadam se da će u vrtiće i škole polako sve više ulaziti ova tema, jer nijedna vrsta inteligencije ne može da dođe izražaja ukoliko se ne radi na emocionalnoj inteligenciji – zaključila je Kuzmanović.

Foto: Savski venac

Učesnike festivala, decu i odrasle, danas je u Majdanu dočekalo 30 volontera programa „Emocionalna energo terapija i transformacija“, dečiji pisac Gordana Maletić, Sandra Arsenijević glumica, Centar za kreativnu edukaciju “Kuća znanja”, dečija izdavačka kuća "Enco books", Klub za kreativno druženje “Vijuganje”, Danilo Anđelković, violinista, mr Aleksandra Lekić slikarka, psiholog Dragana Nikolić, Kreativni gradski centar i drugi. U festivalski osmišljenom prostoru DKC “Majdan” deca će kroz predstavu, muziku, likovni izraz, projekciju kratkog crtanog filma, mini radionice i pisanu reč učiti o važnosti osećanja, njihovom izražavanju, komuniciranju i kultivisanju, a odrasli će dobiti nove uvide i znanja kako da sa svojom decom u ulozi roditelja i vaspitača ovu misiju kontinuirano sprovode još bolje i posvećenije.

Bogat program festivala, organizovan u 15 stanica kojima će se kretati emocionalni istraživački vozić, odvijaće se sve do 17 časova. Ulaz je slobodan.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA