≫ 

Vesić ponosan na mlade šampione: Dobro je što smo talentovanu decu podržali, sad možemo da očekujemo medalje (FOTO)

On je dodao da je današnji prijem ujedno i poziv svim mladim Beograđanima, uzrasta od petog do osmog razreda osnovne škole, da učestvuju na novom konkursu Fondacije za mlade talente

  • 0

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović primili su danas u Starom dvoru talentovane stipendiste Fondacije za mlade talente Grada Beograda. Događaju je prisustvovala i direktorka Fondacije Ana Zekavica.

Ovom prilikom predstavnici grada primili su karatistkinju Ivanu Perović, učenicu drugog razreda Devete beogradske gimnazije, šahistkinju Teodoru Injac, učenicu četvrtog razreda Sportske gimnazije i tekvondistkinju Nadicu Božanić, učenicu trećeg razreda Elektrotehničke škole u Zemunu.

– Ono što je zajedničko ovim devojkama je da su sve tri stipendistkinje Fondacije za mlade talente Grada Beograda i mi smo veoma srećni i ponosni kada naša deca, a već je više stotina njih prošlo kroz našu fondaciju, osvajaju medalje na svetskim takmičenjima – rekao je Vesić.

On je naveo da su Olimpijske igre mladih važno takmičenje i na neki način uvod u prave Olimpijske igre i dodao da se nada da će Ivana, Teodora i Nadica postati prave olimpijske šampionke.

Foto: beograd.rs

Čak i da ne postanu, dobro je što smo ovu talentovanu decu podržali i pomogli im da odu na velika takmičenja i osvoje medalje za našu zemlju – rekao je Vesić.

On je dodao da je današnji prijem ujedno i poziv svim mladim Beograđanima, uzrasta od petog do osmog razreda osnovne škole, da učestvuju na novom konkursu Fondacije za mlade talente koji, kako je naveo, traje do ponedeljka 26. novembra.

Podsetio je da je Fondacija za mlade talente drugačija od drugih i da kupuje opremu talentovanoj deci, plaća im odlazak na takmičenja i dodatno obrazovanje van Srbije kako bi razvili svoje talente.

Ana Zekavica je naglasila da Fondacija za mlade talente Grada Beograda postoji tri godine i da je u toku konkurs za nabavku opreme za osnovce. Ona je pozvala učenike osnovnih škola od petog do osmog razreda, kojima je potrebna oprema za razvijanje njeihovog talenta, da se prijave.

Foto: beograd.rs

– Mi smo prethodne dve godine, u prethodna dva konkursa, imali više od 120 kandidata koji su dobili novac. Devojke koje su danas sa nama su srednjoškolke, one su osvajači nagrada i na tim takmičenjima su branili boje naše zemlje – navela je Zekavica.

Karatistkinja Ivana Perović je rekla da ona pripada prvoj generaciji stipendista i da je te godine zahvljajući Fondaciji za mlade talente dobila svu potrebnu opremu za takmičenja. Potom je, kako je navela, konkurisala i za turnire na kojima je sakupljala bodove za Olimpijske igre, a koje su održane prethodnog meseca u Argentini. Ona se pohvalila da se kvalifikovala i da je osvojila medalju.

Ivana je zahvalila Fondaciji na podršci jer, kako je dodala, bez njih, ali i bez sopstvenog truda i rada ne bi postigla dobre rezultate.

Fondacija je nastala na inicijativu Gorana Vesića, a neposredan povod bio je njegov susret sa violinistkinjom Jovanom Savić koja je svirala u Knez Mihailovoj ulici želeći da na taj način skupi novac za novi instrument.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA