Leteli smo, padali u ambis, bežali i vrištali, a onda nas je nešto gurnulo u leđa: Obišli smo najveći zabavni park u Beogradu (VIDEO)

Velika uživancija za mališane i mesto predaha za odrasle

  • 4

Došao je i taj dan! Najveći zabavni park zatvorenog tipa u Srbiji i na Balkanu, StarLand, juče je zvanično otvoren, a već prvi dan veliki broj mališana i njihovih roditelja došlo je da isproba sve najsavremenije igre i uređaje kakvi do sad nisu viđeni kod nas. Među njima smo bili i mi.

Ovaj park smešten je u halama 7, 8 i 9 Beogrdskog sajma i prostire se na 5.200 kvadratnih metara. U njega je uloženo čak 3 miliona evra, a kineski investitor, koji ga je izgradio, zakupio je ovaj prostor na 5 godina. U zavisnosti od uzrasta, deca će moći da biraju u kojoj hali će se igrati: jedna celina namenjena je deci do 10 godina, druga tinejdžerima i treća mladima, odnosno odraslima.

Hala za najmlađe osmišljena je kao bajkoviti grad po kome deca mogu da se voze mini autićima, vozićem, uživaju na ringišpilu ili pak odu na “plažu” i igraju se u pesku.

Neki su uživali igrajući se na "plaži" / Foto: Telegraf

U drugom delu najveću pažnju privlače VR mašine, koje su i nas naterale da ih isprobamo. Za prvi put, izabrali smo vožnju na rolerkosteru.

Preletali smo sa jednog kraja na drugi, padali u ambis, bežali od stena koje su se obrušavale na nas, para nam je udarala u dlanove, a neka snažna sila gurala u leđa. Konstantno smo imali potrebu da se saginjemo, bežimo i vrištimo u sav glas, ne bismo li izvukli “živu glavu”.

Pitali smo se onda šta bi se desilo da smo izabrali horor priče, za koje svi kažu da su "baš strašne".

Virtuelna realnost je glavna atrakcija ovog zabavnog parka / Foto: Telegraf

Iako je VR doživljaj uzbudljivo, ali i zastrašujuće iskustvo, trenutak skidanja VR naočara donosi malo razočaranje, jer, sve je opet “obično”. Zato smo brže-bolje pojurili da ispobamo još jednu mašinu ovog tipa.

Na tom uređaju može da se skija, boksuje, mačuje, kugla, da se sedne u praćku koja vas ispali u vazduh, da se borite kao samuraj... Od ogromnog izbora, odlučili smo ipak da isprobamo letenje, ali ne vozilom, već krilima, i to orlovskim!

Da biste poleteli, morate brzo da mašete, smer kretanja određujete glavom, a kočnice - nemate!

Osim što je psihološki uzbudljiv, VR može biti i fizički zahtevan / Foto: Telegraf

Leteli smo na nekoliko hiljada metara nadmorske visine, ispod nas bilo je samo jezero, a veliki planinski klanci terali su nas da non-stop menjamo smer kretanja, zbog čega smo, u više navrata, potpuno izgubili ravnotežu. Ipak, osećaj letenja među oblacima je neopisivo realan i prijatan, a svet izgleda mnogo lepše iz ptičije perspektive.

Treća celina namenjena je malo starijoj deci, kao i odraslima. Tu mogu igrati basket, bilijar, pikado, stoni hokej i fudbal, kao i da vežbati svoje streljaške sposobnosti.

Sve mašine su različite i prilagođene različitim afinitetima / Foto: Telegraf

Da smo mogli, ostali bismo ceo dan, a pitanje je da li bi i to bilo dovoljno da isprobamo sve što nam privlači pažnju. Na sreću, Star Land je otvoren svakog dana od 10 do 22 časa. Ulaz je besplatan, dok se na lojaliti kartici uplaćuje suma novca koju posetilac želi i može da izdvoji za zabavu.

Kako vam izgleda ovaj zabavni park? Ostavite nam komentar.

Pogledajte naš video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    30. novembar 2018 | 15:36

    Moj unuk tu radi.

  • Vili

    30. novembar 2018 | 15:28

    Zaista je lepo i zanimljivo. Ali da bi mogle neke igre deca da igraju potrebno je da budu u pratnji punoletne osobe. Sat vremena igraonice je 500 din. Zeton je 50 din. Ali vecina igara zahteva dva - tri zetona. Lep provod ali i savet da se unapred dogovorite sa decom o budzetu koji je namenjen za igre. Uzivajte!

  • marko

    30. novembar 2018 | 12:06

    ulaz je besplatan al kosta da se vozis haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA