Otvoren novi sportski teren i dečije igralište na Senjaku (FOTO)

U sklopu igrališta u Ulici Koste Glavinića nalazi se odvojen prostor za dečiju igru sa postavljenim urbanim mobilijarom koji čine tobogan, ljuljaške, klackalica, vrteška i njihalice

  • 6

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović otvorila je danas novoizgrađeni sportski teren i dečije igralište u Ulici Koste Glavinića na Senjaku, a događaj je svojim prisustvom uveličao naš proslavljeni košarkaš Nebojša Ilić.

Vujovićeva je istakla da je ovo peto igralište koje je otvoreno na Savskom vencu u poslednje vreme i dodala da je, osim prostora za dečiju igru, građanima na raspolaganju i teren za mali fudbal i košarku.

Ovako izgleda novoizgrađeni sportski teren i dečije igralište Foto: Gradska opština Savski venac

- Ulaganjem u izgradnju terena za sport i rekreaciju želimo da skrenemo pažnju na značaj sporta. Trudimo se da našim najmlađim sugrađanima obezbedimo što više ovakvih mesta za druženje, sportske aktivnosti i zdravo odrastanje, i želimo da taj primer slede i ostale opštine u Srbiji – rekla je Vujović, dodajući da se ovakvim projektima podiže kvalitet života.

Ona je najavila da će se uskoro raditi igralište u Ulici Ljutice Bogdana, kao i na drugim lokacijima na Savskom vencu i dodala da je cilj da svaki kvart dobije po jedno ovakvo igralište ili sportski teren.

Predsednica opštine je istakla da je ovo peto igralište koje se otvara na Savskom vencu Foto: Gradska opština Savski venac

Nebojša Ilić je ukazao na značaj sporta i rekreacije i pohvalio Opštinu Savski venac što se bavi ovom, kako je naveo, „zdravom pričom“.

- Jako je važno da deca provode vreme na sportskim terenima. Moja generacija je počela od šljunka, a danas su to već asfalt i ozbiljni tereni. Nadam se da će ovi momci koji krenu sa ovih terena, jednog dana doći sa medaljama- poručio je Ilić.

Ovde će deca moći da provode svoje slobodno vreme Foto: Gradska opština Savski venac

U sklopu igrališta u Ulici Koste Glavinića nalazi se odvojen prostor za dečiju igru sa postavljenim urbanim mobilijarom koji čine tobogan, ljuljaške, klackalica, vrteška i njihalice. Svaka sprava ima svoju sigurnosnu zonu od gumene podloge radi bezbednosti dece.

Drugi deo čini sportski teren namenjen za mali fudbal i košarku, sa asfaltnom podlogom. Obe celine su ograđene zaštitnom ogradom i postavljen je veliki broj parkovskih klupa i đubrijere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ledine

    2. decembar 2018 | 15:43

    Bravo za opštinu Savski venac. Voleli bi i mi sa Ledinama da dobijemo bar jedno igralište.

  • 038

    2. decembar 2018 | 16:24

    Polako ali sigurno,Beogradski pašaluk,a mi iz unutrasnjosti mozemo samo da gledamo

  • HAJ

    2. decembar 2018 | 16:06

    Bravo za angazovanost Irene i opstine Savski Venac .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA