Beograd nema nameru da tramvajski i trolejbuski saobraćaj prepusti privatnicima

Zamenik gradonačelnika Beograda tvrdi da će grad da razvija svoj šinski sistem

  • 19

Grad Beograd planira da širi šinski sistem na svom području i da, ako je moguće, preuzme i BG voz, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i naveo da srpska prestonica nema nameru da tramvajski i trolejbuski saobraćaj prepusti privatnim prevoznicima.

Dok je GSP jedini prevoznik koji u Srbiji koristi tramvaje i trolejbuse, preduzeće "Srbija voz" angažovano je u sistemu "BG voza".

Plan je da se tramvajski sistem razvija i u strogom centru grada, Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Na dnevnom redu tekuće sednice Skupštine Srbije su izmene Zakona o komunalnim delatnostima koje će omogućiti privatnicima da razvijaju šinske sisteme i prevoze Beograđane, ali Vesić za "Večernje novosti" ipak tvrdi da trolejbuski i tramvajski sistemi neće biti dati privatnicima kroz ugovore o javno-privatnim partnerstvima, kao što je urađeno sa autobuskim saobraćajem.

Inače, kada je u pitanju širenje mreže, osim pruge koja je u izgradnji preko Mosta na Adi, najavljeno je i uvođenje tramvajskih šina u strogom centru grada, odnosno, ponovno uvođenje prve beogradske linije sa brojem 1.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kica

    3. decembar 2018 | 16:03

    Na mnogo primera smo videli da privatizacija nije bas dobro dobrodosla, a tramvajski i trolejbuski saobracaj odlicno posluju pod BG vozom, tako da nema potrebe da se menja vlasnik.

  • Alisa

    3. decembar 2018 | 16:06

    Beograd će samostalno raditi na unapređivanju saobraćaja, neće svoj šinski sistem prepustiti privatnicima.

  • Nena

    3. decembar 2018 | 15:20

    Vreme dosa odavno je prošlo, tako da takve poteze ova vlast neće da čini!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA