Detaljni praznični program: Vesić i Handanović najavili izvođače za novogodišnju noć (VIDEO)

Grad Beograd je za predstojeće zimske praznike pripremio pregršt raznovrsnih programa u okviru manifestacijie Beogradska zima

  • 2

Beogradska zima trajaće od 01. decembra do 31. januara. Ova manifestacija će zanimljivim, zabavnim i kulturnim sadržajima obogatiti gradske trgove i ulice, tako da će sugrađani i posetioci prestonice imati prilike da uživaju u nezaboravnoj prazničnoj atmosferi.

Trg otvorenog srca je ove godine je, zbog radova na trgu Republike, izmešten i nalaziće se na potezu od Trga Republike ka Obilićevom vencu i na Platou Filozofskog fakulteta, a u postavljenom nizu simpatičnih drvenih kućica naći će se praznični delikatesi - od toplih napitaka i slatkiša, preko novogodišnjih ukrasa, nakita, suvenira, igračaka, do tradicionalnih rukotvorina.

Na platou ispred Hrama Svetog Save će na temu novogodišnjih i božićnih praznika biti održavani muzičko-scenski nastupi u programu Božić kod Hrama. Ovde će se igrati predstave za decu na otvorenom, održavati koncerti, nastupi horova, solista, plesnih trupa i mađioničara.

Plato Trga Slavija će 30. i 31. decembra i 01. januara u večernjim terminima, a pod nazivom Open Air cinema, tokom praznika počastiti posetioce filmskim projekcijama na otvorenom, među kojima će se pored animiranih i publici omiljenih poznatih filmova naći i najnoviji filmski hitovi i ponuditi im drugačiji način da dočekaju Novu godinu.

Foto: Cebef

Trg Nikole Pašića obilovaće sadržajima, od onih na omiljenom gradskom klizalištu, koje je ovog puta na radost mališana dopunjeno sankalištem, stazama za klizanje, gaming zonom za najmlađe, do koncerata, performansa i predstava. Ledeni park se ove godine prostire na površini od 1.200 m2 i po prvi put će i iskusnijim klizačima predstavljati omiljeno mesto za rekreaciju.

Srpske narodne bajke i bajke Braće Grim oživeće na platou ispred UK Vuk na Trgu bajki. Pored predstava, na trgu će se naći i tezge sa starim srpskim rukotvorinama, kao i malo lutkarsko pozorište. Ljubitelji klasične muzike će u dvorani Sava centra prisustvovati muzičkom događaju nazvanom Otmeno, koji će se sastojati se od "hitova" klasične muzike u redovnom programu u Velikoj sali, kao i dodatnom muzičkog programa u holu.

Dečji kulturni centar će u svom prostoru ponuditi zabavne i edukativne programe za mališane - sve najpopularnije božićine i novogodišnje melodije na koncertima kao i atraktivne radionice u prepodnevnim časovima.

Gradski doček Nove godine na platou ispred Doma Narodne skupštine počinje 30. decembra zagrevanjem za najluđu noć, a ove godine umesto 2 dana, građani će imati priliku da muzički program prate i 01. januara. U ovim danima će se u večernjim i noćnim satima na bini smenjivati popularni muzičar i bendovi koji će kvalitetnim zvukom održati dobro raspoloženje posetioca.

30. decembar

- SARS

- Stereo

- MC’sRudimental

31. decembar

- Saša Kovačević

- Bajaga i instruktori

- Haris Džinović

- Dejan Petrović Big Bend

 01.  januar

- Dnevni program od 14:00

- Aleksandar Sedlar i Beogradska simfonijeta sa gostima

- Program. (Šubert, Mocart, Verdi, Bize)

- Gosti: Solisti beogradske opere, Aleksandar Eraković, Bojana Vunturišević, Leontina Vukomanović sa horom Čarolija, Ana Stanić

- Večernji program od 20:00

- Senidah

- Rasta

- Grampohonedzie

- DISCIPLES

Prošle godine je ispred Doma Narodne skupštine Novu godinu dočekalo 75.000 građana. 

Prvi dan nove godine tradicionalno je označen manifestacijom Ulica otvorenog srca, koja se proteže na potezu od Svetorgorske do Ulice Strahinjića Bana. Ova humanitarna manifestacija posvećena najmlađima organizovaće se i u drugim gradskim opštinama - Čukarica, Rakovica, Surčin, Mladenovac i Obrenovac. U manifestaciju Beogradska zima se uključuju različite gradske opštine koje će programe organizovati na svojim teritorijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Desha

    4. decembar 2018 | 14:28

    Sve, sve,ali šta je ovo "rasta",...nikad čuo....!

  • Bbb

    7. decembar 2018 | 18:26

    Bogato! Pomislio bi čovek da smo zemlja bez ikakvih problema...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA