≫ 

Ove godine pomeramo granice, Beograd to zaslužuje: Handanović otkrio šta građane očekuje tokom novogodišnjih praznika na trgovima (VIDEO)

- Ono što je najbitnije u Beogradskoj zimi je da smo obratili veliku pažnju na naše male sugrađane - ističe Handanović

  • 4

Direktor CEBEF-a Damir Handanović posetio je redakciju portala Telegraf.rs i tom prilikom otkrio kakva sva dešavanja očekuju Beograđane, ali i turiste koji se odluče da Novu godinu provedu u Beogradu. 

Handanović je najavio da će tokom trajanja Beogradske zime koja traje od 01. decembra do 31. januara Beograd krasiti zanimljiv, zabavni i kulturni sadržaj koji će obogatiti gradske trgove i ulice. 

Damir Handanović, Foto: Nikola Tomić

Tradicionalni gradski doček Nove godine na platou ispred Doma Narodne skupštine počinje 30. decembra zagrevanjem za najluđu noć, a ove godine umesto dva dana, građani će imati priliku da muzički program prate i 01. januara. U ovim danima će se u večernjim i noćnim satima na bini smenjivati popularni muzičari i bendovi koji će kvalitetnim zvukom održati dobro raspoloženje posetioca.

Dom Narodne skupštine u Beogradu, Foto: A. Nalbantjan

30. decembar

- SARS

- Stereo

- MC’sRudimental

31. decembar

- Saša Kovačević

- Bajaga i instruktori

- Haris Džinović

- Dejan Petrović Big Bend

 01.  januar

- Dnevni program od 14:00

- Aleksandar Sedlar i Beogradska simfonijeta sa gostima

- Program. (Šubert, Mocart, Verdi, Bize)

- Gosti: Solisti beogradske opere, Aleksandar Eraković, Bojana Vunturišević, Leontina Vukomanović sa horom Čarolija, Ana Stanić

- Večernji program od 20:00

- Senidah

- Rasta

- Grampohonedzie

- DISCIPLES

Plato Trga Slavija će 30. i 31. decembra i 01. januara u večernjim terminima, a pod nazivom Open Air cinema, tokom praznika počastiti posetioce filmskim projekcijama na otvorenom, među kojima će se pored animiranih i publici omiljenih poznatih filmova naći i najnoviji filmski hitovi i ponuditi im drugačiji način da dočekaju Novu godinu.

Plato Trga Slavija, Foto: A. Nalbantjan

Trg Nikole Pašića obilovaće sadržajima, od onih na omiljenom gradskom klizalištu, koje je ovog puta na radost mališana dopunjeno sankalištem, stazama za klizanje, gaming zonom za najmlađe, do koncerata, performansa i predstava.

Trg Nikole Pašića, Foto: A. Nalbantjan

Ledeni park se ove godine prostire na površini od 1.200 m2 i po prvi put će i iskusnijim klizačima predstavljati omiljeno mesto za rekreaciju.

Trg Nikole Pašića, Foto: A. Nalbantjan

Srpske narodne bajke i bajke Braće Grim oživeće na platou ispred UK Vuk na Trgu bajki. Pored predstava, na trgu će se naći i tezge sa starim srpskim rukotvorinama, kao i malo lutkarsko pozorište. Ljubitelji klasične muzike će u dvorani Sava centra prisustvovati muzičkom događaju nazvanom Otmeno, koji će se sastojati se od "hitova" klasične muzike u redovnom programu u Velikoj sali, kao i dodatnom muzičkog programa u holu.

Dečji kulturni centar će u svom prostoru ponuditi zabavne i edukativne programe za mališane - sve najpopularnije božićine i novogodišnje melodije na koncertima kao i atraktivne radionice u prepodnevnim časovima.

Takođe i ove godine je na programu i Trg otvorenog srca koji je ove godine je, zbog radova na trgu Republike, izmešten i nalaziće se na potezu od Trga Republike ka Obilićevom vencu i na Platou Filozofskog fakulteta, a u postavljenom nizu simpatičnih drvenih kućica naći će se praznični delikatesi - od toplih napitaka i slatkiša, preko novogodišnjih ukrasa, nakita, suvenira, igračaka, do tradicionalnih rukotvorina.

Na platou ispred Hrama Svetog Save će na temu novogodišnjih i božićnih praznika biti održavani muzičko-scenski nastupi u programu Božić kod Hrama. Ovde će se igrati predstave za decu na otvorenom, održavati koncerti, nastupi horova, solista, plesnih trupa i mađioničara.

Šta nam je još direktor CEBEFA otkrio pogledajte u videu na početku teksta.

(Marko Pantić, m.pantic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikii

    7. decembar 2018 | 19:39

    Da li ste i bolnice tako okitili posto u bar polovini njih nema kupatila da se okupa bolesnik .napr. pa bar deo para od pevaca da se usmeri i za konkretne a u stvari Zivotne stvari ovog Jadnog i Napacenog naroda ! Sramota do Neba!!

  • Dule

    8. decembar 2018 | 11:46

    Sto bi rekli ,,selo gori baba se ceslja",u drzavi jad i beda ali bitno je da se milioni daju na gluposti,cene skacu,plate padaju ali bitno je da smo mi veseli....

  • Mare

    7. decembar 2018 | 19:44

    Program izgleda dobro. Jos da nas vreme posluzi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA