Novi red vožnje za voz: Sve je promenjeno, proverite da li ćete od ponedeljka ipak morati na bus (DETALJNI SPISAK)

Putnici će morati da se naviknu i na gužve i na nove polaske

  • 7

Novim redom vožnje gradske železnice, koji počinje da važi od sutra pomereni su svi polasci iz Batajnice za po šest minuta unazad i iz Ovče za po sedam-osam minuta unapred, zavisno od stanice. Vozovi za Resnik ponovo se ne poklapaju sa vozovima za Batajnicu, a vikendom će od sad voziti redukovano.

Praktično, ako ste do sada, na primer, putovali od Vuka do Novog Beograda i knap stizali na posao, zaboravite na putovanje vozom ubuduće - izgubićete osam minuta, koliko je polazak na ovoj liniji pomeren unapred i na Novi Beograd stići u tri minuta do punog sata.

Sa druge strane putnici iz Batajnice i Zemuna moraće malo da požure, jer će vozovi kretati šest minuta ranije, pa će imati i malo više vremena da stignu do posla.

Foto: M. Beljan/Pixabay

Oni koji putuju za Resnik moraju da znaju da će vikendom važiti poseban red vožnje, ali i da ako hoće da sa Resničkog pređu na Batajnički voz, moraju da čekaju 20 ili 50 minuta na presedanje, zavisno od polaska.

- Vozovi iz sistema BG:VOZ na relaciji Ovča-Batajnica saobraćaće u intervalu od 60 minuta, dok će vozovi na relaciji Resnik-Ovča saobraćati do i od Pančevačkog mosta, radnim danima i subotom do 12:00 časova u intervalima od 30 minuta, a subotom posle 12:00 časova i nedeljom u intervalu od 60 minuta - saopštavaju iz "Srbija voza".

Putnici navikli na velike gužve, a sad moraju i na promene satnice, Foto: M. Beljan

Novi polasci su i u međugradskom saobraćaju, a iako je Beograd centar glavna stanica, pojedini polasci kretaće sa stanica Novi Beograd (za Suboticu), Batajnica (za Novi Sad) ili Topčider (za Niš).

Takođe, usputne stanice na kojima ovi vozovi staju se veoma razlikuju od polaska do polaska, pa je neophodno da se dobro informišete ako putujete na nekoj kraćoj relaciji.

MEĐUNARODNI VOZOVI SA PROKOPA I TOPČIDERA

Foto: Železnički muzej, Muzej istorije Jugoslavije, Beli dvor, wikimedia

- Međunarodni vozovi polaziće iz stanice Beograd Centar za Budimpeštu u 11:13 i 21:15 časova, za Beč u 7:13 časova, za Švarcah u 10:55 časova i za Ljubljanu u 21:00 časova. Međunarodni vozovi iz stanice Topčider saobraćaće ka Baru u 9:00 i 21:10 časova, tokom cele godine, kao i sezonski vozovi ka Solunu u 18:35 časova i Sofiji u 9:12 časova. Zbog najavljenih infrastrukturnih radova na novosadskoj pruzi neće saobraćati međunarodni sezonski voz iz Subotice za Bar. U unutrašnjem saobraćaju, predviđeni su polasci brzih, regio i putničkih vozova - kažu u "Srbija vozu".

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jel ste realni ???!

    8. decembar 2018 | 15:14

    Aman zaman ?!!Pa ovo je gore nego sto je bilo ?! Ajde najbolje ukinite skroz Bg voz liniju !!! Sramota sta radite!!

  • BG

    8. decembar 2018 | 17:37

    Vozila sam se BG vozom i bio je nešto najbolje u Beogradu. Kako su uspeli da ga unište nije mi jasno

  • Bijana

    8. decembar 2018 | 15:57

    Strasno...pomwrili 6 minuta ....ljudi koji rade od 7 ne stizu.....nemam komentar....uzasni su

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA