Ronioci izvukli bombu iz Save kod Starog tramvajskog mosta: Odneta je van Beograda gde će biti uništena (FOTO)

Ronioci su je zakačili sa sajlom na dizalicu, prebacili na brod

  • 2

Avio-bomba koja je pronađena u Beogradu, u Savi blizu Starog mosta, izvađena je iz reke, kako je na svom Fejsbuk profilu saopštio zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Bomba je pronađena na dubini od sedam metara, na oko dva metra od drugog stuba tramvajskog mosta, dok su ronioci pretraživali dno reke, u okviru jedne od pripremnih faza za izgradnju novog mosta, na istom mestu.

- Izvadili smo avionsku bombu iz Save kod Starog tramvajskog mosta. Ronioci su je zakačili sa sajlom na dizalicu, prebacili na brod i bezbedno odneli na poligon van Beograda gde će biti uništena. Bomba dužine 70 centimetara teška je 50 kilograma - napisao je Vesić.

Foto: Telegraf

Da podsetimo, o pronalasku bombe policiju su obavestili iz firme PMC Inženjering, koja je angažovana za ispitivanje dna reke u funkciji izgadnje novog mosta preko Save. Bomba je pronađena na poziciji predviđenoj za stub novog mosta.

Beograd je bombardovan više puta tokom 20. veka i pretpotstavlja se da pronađena neekseplodidarna bomba potiče iz Drugog svetskog rata.

Foto: Telegraf

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beogada završava projekat izgradnje novog savskog mosta koji treba da počne da se gradi sledeće godine, nakon postojeći dotrajali most bude izmešten na poziciju između Novog Beograda i Ade Ciganlije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    13. decembar 2018 | 12:51

    Most su mogli da ostave na istorijskm mestu, koje mu pripada, kao svedoka istorije. Pored njega da sagrade taj novi. Ne bi Arapi imali nista orotiv, da im se objasnila istoriha istog. Ali nema nikoga da im ukaze na istoriju, sve dopisni clanovi. Sramota sta uciniste od ovog grada 😱

  • lav

    14. decembar 2018 | 20:26

    Sad je sansa da je unistite u pristini

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA