"Rukotvorinama do posla" - Završen program obuke za nezaposlene

Danas je u Kući kralja Petra I predstavljena izložba „Rukotvorinama do posla“ kao završni deo programa „Obuka za samostalnog proizvođača rukotvorina“ u organizaciji Udruženja „Etno mreža“ i Nacionalne službe za zapošljavanje, a uz podršku opštine Savski venac i NALED- a

  • 0

U okviru izložbe predstavljeni su završni radovi polaznica obuke ručnog tkanja i veza, kao i autentične rukotvorine „Etno mreže“ koje državni protokol koristi kao diplomatske poklone. Kroz program obuke, koji je trajao mesec dana, polaznice su imale priliku da se upoznaju i ovladaju osnovnim veštinama tkanja i veza i njihovom primenom u praksi.

Foto: Promo

Izložbu su obišli predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i predsednica Udruženja „Etno mreža“ Violeta Jovanović.

Čestitajući polaznicama koje su uspešno završile obuku, Irena Vujović je istakla da je ova izložba kruna njihovog truda i uspeha.

Foto: Promo

- Nakon završetka kursa polaznice su osposobljene da formiraju sopstvene radionice za tkanje, a pruža im se i šansa da se zaposle u tekstilnoj odnosno modnoj industriji - objasnila je Vujović dodajući da opština Savski venac uvek rado podržava ovakve projekte i da je jedan od prioriteta Opštine upravo podsticaj zapošljavanja građana, pogotovo žena, što dokazuju brojni projekti koje Opština svakodnevno sprovodi u saradnji sa kompanijama, institucijama i udruženjima.

Predsednica Udruženja „Etno mreža“ Violeta Jovanović navela je da je program obuke obuhvatio 110 lica sa evidencije NSZ iz Beograda i još osam gradova i opština u Srbiji.

Foto: Promo

- Na području Grada Beograda sprovedena je obuka za 18 nezaposlenih žena. Program se sprovodi u saradnji sa gradovima koji obezbeđuju prostor za sprovođenje obuke i radne prakse, a jedan od razloga zašto je na području Beograda naš partner opština Savski venac, jeste to što predsednica Irena Vujović vodi Savet za rodnu ravnopravnost Grada Beograda koji podržava i promoviše programe za društvenu i ekonomsku afirmaciju žena - rekla je Jovanović.

Foto: Promo

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović poručio je da su upravo žene ciljna grupa koju NSZ planira više da uključi u razne programe i mere zapošljavanja i da će se sa ovakvim programima nastaviti i naredne godine.

Događaju je prisustvovala i članica Gradskog veća i Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda Elena Bilić.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA