≫ 

Krivične prijave protiv odgovornih za katastrofu koju je moglo da izazove rušenje krana u Takovskoj

Trenutno se izvode radovi na blombiranju oštećenog mesta kako bi voda stigla do potrošača

  • 1

Opasnost od padanja krana na gradilištu u Takovskoj ulici otklonjena je rano jutros, a saobraćaj je u ovom delu grada ponovo uspostavljen, rekao je gradski seketar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš i dodao da ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" pokušavaju da saniraju kvar kako bi građani u tom delu grada što pre dobili vodu.

Kako je naveo, Sekretarijat za inspekcijske poslove i "Beogradski vodovod i kanalizacija" podneće krivične prijave protiv odgovornih koji su postavkom krana ugrozili instalacije koje se nalaze ispod njega.

- Gradska uprava osuđuje ovakve poteze investitora koji ugrožavaju snabdevanje sugrađana energentima i preduzeće se sve zakonske mere kako bi se onemogućilo dalje ugrožavanje i snabdevanje građana - naglasio je Glavaš i dodao da se trenutno izvode radovi na blombiranju oštećenog mesta kako bi voda stigla do potrošača.

Gradski seketar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš-Foto: Marko Jovanović

- Na taj način nećemo definitivno rešiti problem i to će biti samo privremeno rešenje dok izvođač ne ukloni osnovu krana i dok ne razbije beton. Instalacije su pogrešnim radom na gradilištu kompletno zacementirane u noseći zid gradilišta, odnosno u potporne zidove - pojasnio je Glavaš.

Naveo je da investitor nije u potpunosti ispoštovao proceduru prema JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Građani u zoni koja je bila zahvaćena kvarom nemaju vodu oko 38 sati, a sukcesivno se šalju cisterne s vodom za piće.

- Celu noć su izvođeni radovi na demontaži krana, ali još nije demontirano postolje, niti je moguće prići cevi koja je oštećena. Najveći posao u ovim aktivnostima uradio je Sektor za vanredne situacije MUP-a i Uprava saobraćajne policije s kojima smo uspeli da obezbedimo mesto radova - kazao je Glavaš.

Evo kako je izgledala Takovska juče, 

a evo šta kažu stanari okolnih zgrada

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Praksa

    20. decembar 2018 | 07:43

    Ne napadajte investitora pa covek je SIGURNO imao sve potrebne dozvole!Sad nek odgovaraju oni sto su odobrili radove!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA