• 1

Krivične prijave protiv odgovornih za katastrofu koju je moglo da izazove rušenje krana u Takovskoj

Trenutno se izvode radovi na blombiranju oštećenog mesta kako bi voda stigla do potrošača

  • 1

Opasnost od padanja krana na gradilištu u Takovskoj ulici otklonjena je rano jutros, a saobraćaj je u ovom delu grada ponovo uspostavljen, rekao je gradski seketar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš i dodao da ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" pokušavaju da saniraju kvar kako bi građani u tom delu grada što pre dobili vodu.

Kako je naveo, Sekretarijat za inspekcijske poslove i "Beogradski vodovod i kanalizacija" podneće krivične prijave protiv odgovornih koji su postavkom krana ugrozili instalacije koje se nalaze ispod njega.

- Gradska uprava osuđuje ovakve poteze investitora koji ugrožavaju snabdevanje sugrađana energentima i preduzeće se sve zakonske mere kako bi se onemogućilo dalje ugrožavanje i snabdevanje građana - naglasio je Glavaš i dodao da se trenutno izvode radovi na blombiranju oštećenog mesta kako bi voda stigla do potrošača.

Gradski seketar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš-Foto: Marko Jovanović

- Na taj način nećemo definitivno rešiti problem i to će biti samo privremeno rešenje dok izvođač ne ukloni osnovu krana i dok ne razbije beton. Instalacije su pogrešnim radom na gradilištu kompletno zacementirane u noseći zid gradilišta, odnosno u potporne zidove - pojasnio je Glavaš.

Naveo je da investitor nije u potpunosti ispoštovao proceduru prema JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Građani u zoni koja je bila zahvaćena kvarom nemaju vodu oko 38 sati, a sukcesivno se šalju cisterne s vodom za piće.

- Celu noć su izvođeni radovi na demontaži krana, ali još nije demontirano postolje, niti je moguće prići cevi koja je oštećena. Najveći posao u ovim aktivnostima uradio je Sektor za vanredne situacije MUP-a i Uprava saobraćajne policije s kojima smo uspeli da obezbedimo mesto radova - kazao je Glavaš.

Evo kako je izgledala Takovska juče, 

a evo šta kažu stanari okolnih zgrada

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Praksa

    Ne napadajte investitora pa covek je SIGURNO imao sve potrebne dozvole!Sad nek odgovaraju oni sto su odobrili radove!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima