≫ 

Gori studentska grupa zbog Slobodana kome ništa nije jasno! Je l' se dopisujete sa šest likova pa nas ispalite zbog drugog, menstruacija, neoprana kosa?

Zatražio je objašnjenje za način na koji mu je to jedna devojka priredila

  • 4

Nikome nije pravo kada je odbijen, a pogotovo kada za to sazna na jedan grub način. Posebno bi trebalo istaći koliko ružan utisak na nas ostavlja kada se ona druga strana na prvom sastanku ne pojavi, a pritom ni ne javi da neće doći, već misteriozno nestane sa svih dotadašnjih kanala komuniciranja.

Jedan Slobodan je na Fejsbuk grupi "Studenti beogradskih univeziteta" napisao svoje iskustvo sa "ispaljivanjem" na dogovorenom prvom dejtu i usput zatražio objašnjenje za način na koji mu je to jedna devojka priredila.

Njegovu objavu prenosimo vam u celosti:

"Je l' vam se desilo nekad da se dopisujete s devojkom, sve ekstra ide, u nedelju dogovorite viđanje za utorak uveče, sve ful, sve glat, kad ono dođe utorak, nema ribe na fejsu ceo dan, ne odgovara na poruku, pomisliš da l' je nije autobus udario pa je nema ceo dan. Devojke molim vas, otkrijte zašto to radite. Meni i mojim drugarima se 100 puta desilo ovo. Šta je u pitanju? Je l' se dopisujete sa šest likova pa nas ispalite zbog drugog? Je l' menstruacija? Je l' neoprana kosa? Jesu neobrijane noge? šta vas j*be? I zašto j*b*m mu mater ne napišete "e druže, izvini, ništa od večeras, j*g sorry", makar neka kultura, osnovno vaspitanje?"

Foto: Printskrin Facebook/ Studenti beogradskih univerziteta

Na ovo Slobodanovo pitanje javljali su se i drugi studenti, i muškarci i žene, podjednako. Ženski pol je objašnjavao šta je moglo dovesti do ovakve situacije, ali i napomenuo da to rade i momci.

- Osobe željne pažnje, verovatno nisi jedini sa kim se dogovorila pa ispalila, jer tako hrani svog ego. Takve osobe uglavnom imaju traumu iz prošlosti, pa je leče tako što to što je njima urađeno rade drugima. Ili su prosto egomanijaci. Osoba kojoj je stalo do tebe (makar taj vid simpatisanja), nikad ali nikad neće nestati, ako već ne može, pomeriće termin. Te gluposti plaši se da ćeš joj se svideti previše pa beži, ili desilo joj se ovo ili ono, nema opravdanja. Ko hoće on hoće, u 21. veku sve može da se javi/pomeri/objasni, preko X opcija. I zaboga miloga, uključite malo mozgić pa vidite sa kim se dopisujete, i pre tog nestajanja nije sve "glatko", samo što većina vas to ne želi da uvidi - napisala je jedna Dragana.

Foto: Printskrin Facebook/ Studenti beogradskih univerziteta

Tamara je objasnila da je verovatno, po njenom mišljenju, devojci koja je "ispalila" Slobodana bilo zanimljivo da se dopisuje, pa se dogovorila da se vide, jer joj je glupo bilo da odbije. A "na kraju ju je mrzelo pa je nestala, izgovor će biti nisam imala internet ceo dan".

Još jedan korisnik imao je neprijatno iskustvo sa prelaskom iz virtuelnog u stvarni svet.

Foto: Printskrin Facebook/ Studenti beogradskih univerziteta

- Meni se desilo pre par godina a razlog "ispale" je bio što se devojka lomila da l' da prevari dečka ili ne (pojma nisam imao da je bila zauzeta, inače je ne bih cimao... nisam šakal). Srećom po mene, dao sam joj sat vremena i zapalio kod ortaka u pab :D - pokušao je da uteši Slobodana ovaj momak.

Da nije jedini doživeo ovakvo iskustvo, svedoči i komentar koji je ostavio Lazar, on se smrzavao sat i po čekajući.

Ipak, sa mišljenjem jedne Miljane složili su se mnogi na ovoj objavi, a on je objasnila:

- Nema veze je l' muško ili žensko, stvar je osnovnog vaspitanja. Kakva je to kultura da nekom rezervišeš vreme da se na kraju, iz kog god razloga, uopšte ni ne pojaviš, niti javiš toj osobi. Meni se desilo u dva navrata da se dečko uopšte nije ni pojavio iako smo unapred sve potvrdili i čuli se tik pred nalaženje. Jedan me ostavio 40 minuta da ga čekam napolju po snegu, nije se javljao na telefon niti odgovarao na poruku, a tek četiri sata kasnije javlja da se zadržao na novom poslu i da nije smeo da koristi telefon. A drugi lik je prespavao izlazak jer je celu prethodnu nocć igrao Dotu - napisala je.

Foto: Printskrin Facebook/ Studenti beogradskih univerziteta

Slobodan je na kraju sam izvukao zaključak: "Bilo joj zanimljivo da se dopisuje a mrzelo je da se vidimo. Šta je ona, Kleopatra a ja dvorska luda što je zabavljam danas, a sutra sam dosadan? E nećes više, Slobodane, magarčino".

Da li ste vi nekada bili u ovakvoj situaciji, odnosno da li se neko nije pojavio, a da prethodno niti nakon toga nije napisao ni reč o svom (ne)dolasku?

Svakako da niko ne bi voleo da je u Slobodanovoj koži, jer ova konfuzna situacija nije logičan sled nakon višednevnog dopisivanja i obostrane zainteresovanosti.

Slažem se da nije lepo ostaviti nekoga bez ijedne reči, ma koji god da je razlog nemogućnosti ili nedostatka želje da se dođe. Ukoliko ne želite da budete iskreni, pa između ostalog kažete da ste se predomislili, uvek možete da smislite bilo koji izgovor i onu drugu stranu poštedite čekanja i ružnog osećaja.

I pre nego nešto dogovorite, dobro razmislite. I stavite se u tuđu kožu kada se ne pojavite, a i ne javite.

Pišite nam u komentarima vaše mišljenje i vaša iskustva.

VIDEO: Dao gol života, pa otrčao na tribine da zaprosi devojku

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pirlo

    26. decembar 2018 | 02:27

    Ovaj sto je igrao Dotu je pobedio.

  • Eh mladosti

    26. decembar 2018 | 01:20

    Uhhh, koliko je samo takvih momaka, koji ispale devojku....... pa se posle pitate zasto su se zene promenile i pocele i one sebicno i bezobrazno da se ponasaju. Nema vise te kulture i obzirnosti da makar budes iskren i javis da otkazujes dejt nego ostavljate jedni druge da vas cekaju i to po hladnom vremenu......bezveze. A ti decko nemoj sad nekoj normalnoj da se svetis zbog budale. Budi ti i dalje dzentlmen i samo polako....

  • Zaratustra

    26. decembar 2018 | 02:24

    Ovaj lik nasao da prica o kulturi a koristi psovke. Brate mnogo si nalozen i kontradiktoran. I ja bih ga ispalio da sam zensko i da zakaze sastanak sa mnom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA