Zatvorenici u Okružnom zatvoru u Beogradu okitili novogodišnju jelku ukrasima koje su sami naravili (FOTO)

Svima nama se probude posebne emocije pred novogodišnje praznike, priča terapeut koji je radio sa zatvorenicima

  • 1

Zatvorenici u Okružnom zatvoru u Beogradu i pacijenti Specijalne zatvorske bolnice okitili su novogodišnju jelku u toj ustanovi i naveli da je to jedan od načina da se kreativno izraze i osete duh praznika.

Ukrase za jelku izradili su sami u okviru radno okupacione terapije gde tokom cele godine imaju mogućnost da se izraze kroz crtanje, pisanje i slikanje, rekli su novinarima zaposleni u Okružnom zatvoru.

- Ukrase smo pravili mi i drago mi je što pored mogućnosti da budemo radno angažovani učestvujemo i u okupacionoj sekciji gde možemo da pokažemo svoju kreativnost - rekao je Goran Obrenović koji je na izrdržavanju kazne u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

Zatvorenici kite jelku, Foto: Tanjug/Zoran Šestić

Jelka u toj ustanovi kiti se već petu godinu zaredom u cilju da se zatvorenicima omogući da osete duh novogodišnjih praznika.

- Svima nama se probude posebne emocije pred novogodišnje praznike. Želimo da i osuđena lica i zaposleni koji ovde rade 24 sata budu emotivno raspoloženi i daju poseban doprinos ovoj ustanovi - rekla je zaposlena u zatvoru Jelena Ristić.

Radna terapeutkinja u zatvorskoj bolnici Dragana Kaličanin navela je da su ukrasi proizvod rada zatvorenika na okupacionoj terapiji i da su uložili velki napor i trud kako bi pokazali lepši deo svoje ličnosti i neki način izašli iz sistema zatvora.

Nova godina u Okružnom zatovru, Foto: Tanjug/Zoran Šestić

- Pored lečenja u zatvorskoj bolnici, čovek kroz okupaciono angažovanje može da se oseti malo drugačije i izađe iz okvira svakodnevnice, a u nekim slučajevima može da dodje i do kreativnih iznenađenja kod samih ljudi i spoznavanja samog sebe - rekao je Siniša Šikić koji se nalazu na lečenju u zatvorskoj bolnici.

Tokom godine za osobe koje se nalaze na izdržavanju kazne ili lečenju u tim ustanovama omogućena je i likovna kolonija u Somboru gde učestvuje svih 29 zatvorskih zavoda.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan V

    28. decembar 2018 | 17:09

    U zatvoru su i pokazuju da imaju dusu.A na slobodi su mnogi,koji duse nemaju..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA